Waarom hebben mannen hun haar verliezen?

Waarom hebben mannen hun haar verliezen?

Om verschillende redenen, veel mannen gaan door een geleidelijk proces van haarverlies, vooral in de middelbare leeftijd jaar later. Er zijn vele factoren in dit proces, en zijn beschikbaar in bepaalde gevallen.

Functie

Haar groeit in drie fasen: de anagene, catagene en telogene. In de anagene fase, wordt het haar actief groeiende. Met catagene, haargroei stopt. In telogene, gaat het door een vergieten proces. Kaalheid is eenvoudigweg het proces van steeds haarfollikels ervaren van de telogene fase.

Soorten

Er zijn vele soorten van kaalheid, met inbegrip van de meest voorkomende, mannelijke kaalheid (MPHL), een geleidelijke kalende patroon beïnvloed door de genetica. Alopecia areata is een andere veel voorkomende soort. Dit geclassificeerd als een ziekte waarbij grote hoeveelheden haar verloren en weer gegroeid.

Externe factoren

Factoren die kunnen bijdragen tot kaalheid omvatten een slechte voeding, eetstoornissen zoals boulimia of anorexia nervosa en huidaandoeningen zoals cicatricial alopecia, die een ontsteking op het hoofd beschadigen haarfollikels permanent omvat.

Interne factoren

Mannelijk model haar verlies wordt grotendeels beïnvloed door de genetica en andere erfelijke eigenschappen doorgegeven door gezinnen.

Behandeling

Voor wie op zoek naar mannelijke kaalheid te keren, is er een toenemend aantal behandelingen beschikbaar. Medicijnen zoals Rogaine zijn bekend om haar follikel groei te stimuleren, terwijl operaties zoals haartransplantatie chirurgie bieden een andere aanpak.