Waarom gebruiken mensen Birth Control?

Waarom gebruiken mensen Birth Control?

Mensen kiezen om geboortebeperking om vele redenen te gebruiken; Echter, het voorkomen van een ongewenste zwangerschap staat bovenaan de lijst. Verschillende soorten anticonceptie --- recept en over-the-counter --- bestaan ​​om consumenten te helpen weloverwogen beslissingen over gezinsplanning. Naast voorkoming van zwangerschap, sommige consumenten kiezen anticonceptie te helpen verlichten of te elimineren menstruatie of zelfs om te helpen met acne.

Betekenis

In het verleden, vrouwen vertrouwd op lactatieperiode amenorroe --- borstvoeding --- om ruimte baby's helpen. Echter, met verlaagde exclusieve borstvoeding tarieven, anticonceptie kan een noodzaak voor het helpen van een aantal families voorkomen van een ongewenste zwangerschap te worden. Volgens het Population Reference Bureau's 2003 World Population Data Sheet, de huidige wereldwijde groei is 1,3 procent. Op basis van deze, het bureau verwacht dat de wereldbevolking zal verdubbelen in 53,8 jaar.

Soorten

Geboortebeperking kunnen komen in receptplichtige en niet-receptplichtige vormen. Volgens Planned Parenthood, de meest effectieve vormen van anticonceptie zijn een vasectomie, sterilisatie van de vrouw, spiraaltje of een implantaat. Planned Parenthood zegt ook de minst effectieve vorm van anticonceptie is ingetrokken na de zaadlozing of zaaddodende pasta. Zonder recept methoden, zoals condooms, zijn niet zo effectief.

Potentieel

Volgens Planned Parenthood, zullen degenen die een vasectomie, vrouwelijke sterilisatie ondergaan of gebruik een spiraaltje of implantaat minder dan één zwangerschap per 100 gebruikers ervaren. Die oefenen lactatieperiode amenorroe of met behulp van de pil, ring of pleister zal ervaren 2-8 zwangerschappen per 100 gebruikers. Anticonceptie biedt een hogere snelheid van de zwangerschap preventie dan eenvoudige terugtrekking, wat kan resulteren in 30 zwangerschappen per 100 gebruikers.

Voordelen

Naast het voorkomen van ongewenste zwangerschappen kan geboortebeperking bieden andere voordelen voor de gezondheid van gebruikers. Voor vrouwen die acne ervaren tijdens de menstruatie, kan de pil helpen verminderen dit door vertraging van overactieve talgklieren in de huid. Bovendien zijn enkele pil op een vermindering en de frequentie van de menstruatie elimineren. Lybrel, de eerste pil goedgekeurd door de Food and Drug Administration om de menstruatie te elimineren, geeft haar gebruikers hormonale anticonceptie zonder placebo gedurende 365 dagen per jaar.

Waarschuwing

Net als bij alle andere farmaceutische producten, anticonceptie heeft wel risico's. Volgens de Mayo Clinic, kan langdurig gebruik van anticonceptie het risico van bepaalde kankers, zoals baarmoederhalskanker en leverkanker vergroten; kan echter het risico van endometriale en baarmoeder kankers. Daarnaast worden de pil niet aanbevelen voor vrouwen ouder dan 35 jaar die roken, aangezien zij het risico op hart- en vaatziekten kan verhogen.