Voedingsmiddelen die Prevent UTI

Voedingsmiddelen die Prevent UTI

Urineweginfecties, of urineweginfecties, veroorzaakt door schadelijke materiaal dat de urethra, blaas of nieren binnenkomt. De symptomen kunnen bestaan ​​uit bloed of etter tijdens het plassen en buikpijn. Onbehandeld, kan urineweginfecties leiden tot hoge koorts en sepsis. Vrouwen zijn vaker dan mannen om een ​​UTI ontwikkelen. Andere risicofactoren zijn een zwak immuunsysteem, diabetes en zwaar gebruik van antibiotica. Gelukkig zijn er veel voedingsmiddelen helpen beschermen tegen urineweginfecties.

Bessen en Berry Sappen

Bessen en bessen sappen zijn vooral effectief bij het voorkomen van urineweginfecties, volgens een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition. Cranberries, in het bijzonder, beschikken over een unieke capaciteit om af te weren van de bacteriën die urineweginfecties veroorzaken. Carol J. Mulvihill van de Universiteit van Pittsburgh bij Bradford schrijft dat cranberry houdt bacteriën uit het naleven van de blaas muren, voorkomen dat ze prolifererende gedurende de urinewegen. Bosbessen bezitten deze mogelijkheid in mindere mate. Het beste is om rauwe bessen eten of drinken ongezoete bessen sap verdund met water.

Vezelrijke producten

Een gestage dieet van vezelrijke levensmiddelen die van nature reinigt het lichaam van bacteriën en andere potentieel schadelijke stoffen in de urinewegen. Bovendien, aangezien constipatie is een risicofactor voor urineweginfecties, consumptie van vezelrijke voedingsmiddelen zoals haver, volkoren producten, zemelen en gerst, groenten, vijgen, bonen, linzen, noten en psyllium zaad kan risico op infectie. Bladgroenten, wortelgewassen, erwten en maïs zijn rijk aan vezels, terwijl het aanbieden van een hoog niveau van vitamine A, een belangrijke voedingsstof voor immuniteit voor infecties.

Yoghurt en andere Gekweekte Foods

Volgens een Finse studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, probiotica, gevonden in yoghurt en andere gecultiveerde melkproducten, te helpen bij het handhaven van de algehele blaas en urinewegen gezondheid en bieden bescherming tegen urineweginfecties.