Voedingsmiddelen die helpen symptomen van de menopauze

Een aantal voedingsmiddelen zijn bijzonder gunstig voor vrouwen tijdens de menopauze. Botten, bloedvaten, bloedsomloop en hersenfunctie al beginnen te verslechteren tijdens het verouderingsproces. Een dieet rijk aan eiwitten, fyto-oestrogenen, calcium en B-vitamines zorgen voor een betere algemene gezondheid, terwijl als gevolg van de ernst van de symptomen van de menopauze.

Sojasaus

Hoewel soja is niet duidelijk bewezen dat opvliegers te verminderen, veel vrouwen zweren bij de gevolgen ervan aan te houden het lichaam afgekoeld. Soja helpt om cholesterol te verlagen. Vind soja in tofu, vegetarische burgers en zuivelproducten.

Fruit

Vers fruit is rijk aan fyto-oestrogenen, die fungeren als oestrogeen vervangingen. De beste vruchten voor oestrogeen zijn appels, aardbeien, pruimen, druiven en sinaasappelen.

Groenten

Naast toegevoegd fyto, verse groenten het lichaam met boor, waardoor calcium behouden en verminderen botverlies. Groenten hoog in boor bevatten broccoli, asperges, bieten, wortelen en zoete aardappelen.

Bonen

Beans kan helpen stamcellen de onvermijdelijke gewichtstoename die vaak gepaard gaat menopauze door het verstrekken van een gezonde, vulling, vezels alternatief. Ze bevatten ook fyto-oestrogenen en zijn een goede bron van calcium en vitamine B.

Koolhydraten

Voedingsmiddelen zoals bagels, ontbijtgranen en volkoren brood kan helpen om depressie en stemmingswisselingen te verminderen tijdens de menopauze door het verstrekken van serotonine, een natuurlijk mood lift.

Slaapmiddelen

Slaap vaak onderbroken tijdens de menopauze om verschillende redenen. Voedsel hoog melatonine en foliumzuur, zoals bananen, rijst, data en champignons, kan fungeren als natuurlijke slaapmiddelen.