Voedingsadvies voor haaruitval

Het is natuurlijk voor een persoon 50 tot 100 haren per dag verliest. Haaruitval dat dit bedrag hoger is dan staat bekend als alopecia, en kan soms leiden tot kaalheid. Afhankelijk van de onderliggende oorzaak, kan haarverlies gewoonlijk voorkomen of verminderd met goede voeding.

Identificeer de oorzaak

Erfelijkheid, hormonen en veroudering zijn belangrijke factoren die bijdragen aan haaruitval. Haaruitval kan ook worden veroorzaakt door voedingstekorten, vooral ijzer, biotine of silica. In haar boek "Prescription voor Herbal Healing," Phyllis Balch legt uit dat andere mogelijke factoren voor haaruitval zijn: een slechte bloedsomloop, zware metalen, zwangerschap, auto-immuunziekten, blootstelling aan straling, huidaandoeningen, plotselinge gewichtsverlies, hoge koorts, diabetes, schildklieraandoeningen, drugs, stress, schimmelinfectie en blootstelling aan toxische chemicaliën. Overmatige inname van vitamine A (100.000 internationale eenheden of meer per dag) kan overmatige haaruitval veroorzaken.

Voeden de Hair

In "Prescription voor Nutritional Healing," Dr James Balch en Phyllis Balch, CNC, adviseren een dieet met veel fruit en groenten en arm aan zetmeel te trage haaruitval te helpen, evenals soja voedingsmiddelen, die de vorming van DHT te remmen, een hormoon betrokken bij haaruitval. Ze verklaart voorts dat haar voedingsstoffen nodig om gezond te blijven, zoals vitamine E, C, B-complex (met name biotine, pantotheenzuur en inositol), co-enzym Q-10, mineralen zink, koper, silicium, aminozuren L- cysteïne, methionine en glutathion, en essentiële vetzuren. Biotine is nodig voor gezond haar en huid, en kan zelfs voorkomen haaruitval bij sommige mannen. Bronnen van biotine zijn onder andere biergist, bruine rijst, groene erwten, linzen, haver, sojabonen, zonnebloempitten en walnoten.

Herbal Remedies

Kruiden topisch of intern worden gebruikt om te helpen haaruitval en haargroei bevorderen. Volgens Joseph Marion, auteur van "Anti-aging Manual: The Encyclopedia of Natural Health," kruiden-oplossingen die toorts, knoflook en patchouli olie bevatten effectief groeien haren, zelfs op kale hoofden. Paardenstaart is een uitstekende bron van silica, een mineraal dat essentieel is voor sterk haar. Voor wassen, massage 10 druppels tea tree olie in de hoofdhuid om bacteriën en mijten die oorzaak van haarverlies te bestrijden. Een haarspoeling gemaakt van appel cider azijn en salie thee kan de haargroei bevorderen.

Behulpzaam

Lig je hoofd naar beneden op een schuine plank gedurende 15 minuten per dag, zodat het bloed naar de hoofdhuid bereiken. Masseer de hoofdhuid dagelijks. Volgens voedingsdeskundige Phyllis Balch, kunnen supplementen van thymus klier-en MSM ook bevorderen gezond haar. Haar is kwetsbaar als het nat is, dus je moet voorzichtig te behandelen om te voorkomen dat het breken van het haar of het vanaf de wortel te trekken.