Vilka är effekterna av Utsättningssymptom Vicodin?

Vicodin är ett receptbelagt läkemedel som används för behandling av måttlig till svår smärta. Som en medlem av opiat familjen av läkemedel, utgör Vicodin risk för utsättningssymtom när dess användning upphör.

Orsak

Vicodin har potential att bli vanebildande, vilket innebär att kroppen utvecklar ett fysiskt beroende av drogen. När du sluta använda, uppvisar kroppen symptom eftersom det anpassar sig inte ha någon Vicodin i ditt system.

Signifikans

Även beroendet av Vicodin är vanligtvis förknippas med långvarig användning av läkemedlet, vissa patienter utvecklar symtom på abstinens efter att ha fått läkemedlet i ett sjukhus för ett par dagar eller en vecka, enligt US National Library of Medicine. I sådana fall, abstinenssymtom normalt inte allvarliga och kan förväxlas med ett fall av influensa.

Symptom

Tidiga symtom på tillbakadragande från Vicodin inkluderar agitation, ångest, muskelvärk, överdriven tårproduktion, sömnlöshet, en rinnande näsa, svettningar och gäspningar. Senare symptom utvecklas till magkramper, diarré, elev dilatation, gåshud, illamående och kräkningar.

Tidsplan

Symtom på Vicodin indragning börjar vanligen inom 12-30 timmar efter din sista dos av medicinen och kan kvarstå i flera dagar, rapporterar US National Library of Medicine.

Förebyggande

När det är möjligt, kan din läkare försöka att sakta minska din dosering av Vicodin att minska svårighetsgrad av utsättningssymtom.

Behandling

Mediciner finns tillgängliga för att hjälpa till att kontrollera illamående och kräkningar. Annars är det nödvändigt att vänta på effekterna av Vicodin ånger att avta på egen hand.