Vilka är effekterna av Immitrex?

Imitrex är ett läkemedel speciellt framtagen för behandling av svår migrän och kommer inte att bidra till att lindra andra smärta. Människor som inte kan få någon lättnad från vanliga smärtstillande för migrän kan rådgöra med en läkare för en Imitrex recept. Den kan dock ge allvarliga biverkningar hos vissa patienter.

Allergier

Tala om för din läkare om eventuella allergier som du har till exempel livsmedel, konserveringsmedel, djur, mediciner och särskilt Sumatriptan.

Hjärta Relaterade sjukdomar

Även om det är ovanligt, kan Imitrex orsaka hjärtinfarkt eller stroke. Personer med en personlig eller familjär historia av hjärtproblem bör varna sin läkare. Alla andra problem såsom högt blodtryck och diabetes bör också nämnas.

Pediatric och geriatrik

Läkemedlet är inte lämpligt för äldre personer och även om tester har gjorts med barn i åldern 12 och 17, är det inte rekommenderas för användning innan de fyllt 18.

Interaktion med andra läkemedel

Det finns en lång lista över läkemedel som interagerar negativt med Imitrex. Din läkare bör vara medveten om alla andra läkemedel som du tar.

Andra interaktioner

Vissa läkemedel påverkar negativt med mat, alkohol och tobak. Se till att fråga din läkare om detta om du röker, använder alkohol eller ta din medicin runt måltiderna.