Vilka är de långsiktiga effekterna av kolon renar?

Kolon renar kan göras med hjälp av många olika alternativa medicinska tekniker som används för att bli av fekalt avfall och andra föreningar inom kolon. Colon renar kan göras med kolon hydroterapi (lavemang) eller oralt (med piller eller andra tillägg). Teorin bakom kolon renar är att det hjälper att ta bort i stort sett oidentifierade gifter ur kroppen, främja hälsa i tjocktarmen och i hela kroppen. Dessa påståenden är i allmänhet inte stöds av de flesta moderna vetenskapen.

Viktminskning

Kolon renar hjälper befria kroppen av avfall som hålls av tarmarna. Upprepad användning främjar övergripande intestinal hälsa och hjälpmedel i rätt eliminering av avföring, som kan främja viktminskning.

Koloncancer

Colon renar kan också minska sin risk att få tjocktarmscancer, särskilt för dem som äter kost med mycket rött kött.

Tarmbakterier

Upprepad användning av kolon renar kan leda till störningar i tarmens naturliga bakterier, vilket kan leda till en ökad risk för tarminfektioner.

Elektrolytrubbningar

Överdriven användare av kolon renar över tid kan leda till en farlig obalans av elektrolyter i blodet, vilket kan leda till hjärtinfarkt och andra sjukdomar.

Beroendet

Långvarig användning av kolon renar kan också leda till "beroende" på dem och en oförmåga att uträtta sina behov utan en rengöra.