Vestibulaire verwerkingsactiviteiten

Je evenwichtsorgaan, die is gelegen in de gevoelige structuren van het binnenoor, is van cruciaal belang voor je gevoel van evenwicht als je te verplaatsen en interactie met de wereld om je heen. Vestibulaire disfunctie bij de verwerking kan manifesteren op verschillende manieren, waaronder onbalans, duizeligheid en vertigo volgens de Vestibular Disorders Association. Er zijn echter een aantal activiteiten die kunnen helpen om deze problemen te overwinnen.

Evenwichtsorgaan

Het is de taak van je evenwichtsorgaan "om tabs op de positie en de beweging van je hoofd in de ruimte te houden", aldus de website van de afdeling Anatomie & Neurobiologie van de Washington Universiteit in St. Louis. Om dit te doen, moet het evenwichtsorgaan hoekversnelling of draaiende bewegingen, zoals optreden wanneer u knikken of schud je hoofd, en lineaire versnelling te detecteren, zoals je ervaart tijdens het rijden in een lift. De halfcirkelvormige kanalen van het binnenoor te sporen hoekversnelling, terwijl urtricle en saccule het binnenoor te interpreteren signalen van lineaire versnelling.

Activiteiten voor jonge kinderen

Als uw kind problemen heeft met vestibulair verwerking, zijn er bepaalde activiteiten die kunnen helpen bevorderen "meer gecoördineerde beweging, balans, en 'vestibulair processing'", aldus de Children's Ziekenhuizen en klinieken van Minnesota. Omdat beweging is een krachtige zintuiglijke vermijden extremen, zoals spinnen, die meer dan een kind aankan zijn. Aanbevolen activiteiten die behoren stuiteren op een bed, oefening bal, knie of ouder; schommels, zowel zuigeling schommels thuis en de speelplaats variëteit; rollen op de vloer; ritjes met de auto; rijden op een slee of trike; hobbelpaard of stoel; schommelend in een deken; en salto's.

Oefeningen voor Volwassenen

Kinderen zijn niet de enigen die problemen hebben met vestibulair verwerking kunnen hebben. Of als gevolg van letsel of de gevolgen van het ouder worden, volwassenen hebben vaak last van problemen met balans en evenwicht. Het ministerie van KNO en Communicatieve Wetenschappen aan de Universiteit van Mississippi Medical Center suggereert activiteiten te helpen verbeteren vestibulair verwerkingsmogelijkheden.

De volgende kop oefeningen kan in een zittende positie. Buig je hoofd naar beneden om te kijken naar de vloer en dan langzaam omhoog te kijken naar het plafond. Herhaal deze oefening 10 keer, vertragen als duizeligheid of misselijkheid ervaren. De gehele 10-herhaling activiteit moet drie keer per dag worden gedaan. In een andere oefening, draai je hoofd eerst naar rechts en dan naar links in een tempo snel genoeg is om de symptomen te genereren. Wachten tot symptomen op te lossen voordat u verder gaat. Doe 10 herhalingen per set en drie sets dagelijks.

Zodra uw gevoel voor evenwicht toont enige verbetering, probeer dan deze staande oefeningen. In een hoek, staan ​​hiel tot teen voor minstens 30 seconden zonder het aanraken van de muur voor ondersteuning. Doe dit eerst met de ogen open en probeer vervolgens met gesloten ogen. Probeer staande op een voet, maar doe dit alleen als er iemand anders aanwezig zijn om te helpen indien nodig is. Ook de praktijk staan ​​terwijl het gooien van een kleine rubberen bal van hand tot boven ooghoogte overhandigen.