Verzorgen van een verblijfskatheter blaaskatheter in gebruik op lange termijn

Een inwonende urinaire katheter is een apparaat dat bestaat uit een flexibele buis ingebracht door de urethra in de blaas die urine uitmondt in een zak aan de dij. Het apparaat blijft continu op zijn plaats en wordt gehouden van uitglijden door een opgeblazen ballon van steriel water geplaatst binnenkant van de blaas. Urinaire katheters worden gebruikt wanneer u niet in staat om te plassen door uzelf te wijten aan verlamming of medische aandoeningen vaak geassocieerd met de prostaat of andere blaasproblemen zijn.

Daily Care

De katheter moet regelmatig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen de urine stroomt in de drainage zak. Onjuiste stroom kan worden aangegeven door ontsteking of infectie bij de insertieplaats of drainage rondom de catheter. Rood, gezwollen of geïrriteerde huid kan aanwijzingen er een probleem met het apparaat. Een klein stukje van het gaas kan worden gebonden rond de katheter buis in het gebied komt uit het lichaam; Gebruik een vers stukje elke keer dat u de katheter schoon te maken en te veranderen elke keer dat het voelt nat. Houd altijd de drainage zak hieronder blaas niveau en zorg dat hij niet trekken of slepen op de katheter buis. Was altijd grondig uw handen voor en na het hanteren van de katheter.

Houden goed gehydrateerd is belangrijk bij het gebruik van een katheter, naast voorkomen constipatie; voldoende drinken, minimaal acht glazen water per dag plus andere vloeistoffen samen met vers fruit, vezels en veel groenten. Als je verstopt raken, waardoor u een laxeermiddel te nemen zoals Colace te helpen verlichten uw disfunctie. U mag geen geslachtsgemeenschap hebben tijdens het dragen van uw katheter.

Aftappen en reinigen van de Zak

De urine-opvangzak moet regelmatig worden geleegd wanneer het half-vol punt en voor het slapen gaan heeft bereikt. Uw handen grondig wassen voor en na het legen van de zak; die het veranderen van de tas voor een andere persoon kan ook wensen om wegwerphandschoenen te dragen (in aanvulling op de handen wassen voor en na).

Om de zak te verwijderen: maak de slang van de zak, bevestig de slangklem los en verwijder de afvoer cap. Gooi de urine in het toilet en zorg ervoor dat u de buis of afvoer cap raken aan iets tijdens het uitvoeren van de operatie - moet het sanitair blijven. U kunt worden geïnstrueerd om de urine te meten door uw zorgverlener; zo ja, giet de urine eerst in een meetapparaat voor het afvoeren van het in het toilet. Werk af door er de dop er weer op, het sluiten van de klem en het aanbrengen van de buis terug naar de zak. Was uw handen grondig.

Waarschuwingsborden

Bel uw arts als een van de volgende gevallen: weinig of geen urine verzamelen in vier of meer uren of als je blaas vol voelt; geen pijn of ongemak in de benen, bekken, rug of buik; de plaats van inbrengen is gezwollen of inschrijving; urine of pus drainage van de site; zijn er veranderingen in de urine geur, kleur of consistentie of u troebelheid, bloed of stolling merken. Ook contact op met uw arts als u een koorts van meer dan 100 graden of naar beneden komen met misselijkheid, koude rillingen of braken.