Verschillende soorten braces voor Tanden

Verschillende soorten braces voor Tanden

Tandarts van uw kind kan aanbevelen die ze nodig heeft braces rechtzetten haar tanden. Zonder correctie, kan uw kind bijten problemen en ernstige pijn in de kaak in de toekomst worden geconfronteerd. Gelukkig zijn er een paar soorten beugels die u kunt kiezen uit de beste optie voor uw kind te halen.

Groeiende Tanden

Tanden hebben de neiging om naar voren te groeien als je ouder wordt. Ze worden verondersteld om gelijkmatig te laten groeien, zodat de bovenste tanden voldoen perfect aan bij de onderste tanden, waardoor je mond een pijnvrij en meest efficiƫnte manier om op te kauwen. Helaas, de tanden van mensen niet altijd op die manier. Sommige tanden hebben een overbeet, waarbij de bovenste tanden zijn te ver naar voren en de onderste tanden zijn te ver naar achteren. Mensen met een underbites hebben lagere tanden die te ver naar voren en de bovenste tanden die te ver terug. Scheve tanden of een open beet kan ook problemen veroorzaken, niet alleen met het eten, maar met spraak als goed. In deze gevallen kan steunen aanbevolen.

Bretels

Wat braces doen is voorkomen dat je tanden groeien naar voren, waardoor ze recht te trekken. Dit wordt bereikt door toepassing van spanning op bepaalde tanden met boog draden en soms elastiekjes constante druk uitoefenen op de tanden. Als je tanden te verplaatsen, het tandvlees worden ontkoppeld. Je lichaam ontwikkelt dan extra bot om je tanden te ondersteunen in hun nieuwe positie. Na een periode van tijd (ongeveer twee jaar) je tanden kan rechtzetten en de beugels kunnen worden verwijderd.

Metalen beugels

Metalen beugels worden beschouwd als de sterkste type. Zij zijn de traditionele braces dat de meeste tandartsen bevelen. Oudere versies waren beugels die de hele tand bedekt, maar meer moderne metalen beugels hebben kleinere haken. Hoewel metalen beugels zijn zeer sterk, ze hebben een duidelijk nadeel comfort. Het metaal kan soms snijd de wangen. Technologische ontwikkelingen maken de beugels kleiner, waardoor de kosten van de reeds steeds goedkoop bretels.

Keramische Braces

Keramische beugels zijn ook bekend als "tandkleurig" bretels. Deze beugels zijn vervaardigd van composiet materiaal dat zeer sterk. Hoewel ze geen vlekken, de duidelijke elastiekjes zijn soms onderworpen aan kleuring als de dragers drink veel koffie of eten vaak donker gekleurde kruiden zoals curry. Keramische beugels zijn meestal duurder dan metalen beugels en soms moet op de tanden langer blijven. Echter, ze zijn zeer effectief en kan bijna zo sterk als metalen beugels zijn.

Invisalign Braces

Invisalign bretels zijn op maat gemaakte plastic trays, meestal voor mensen met minimale tanden problemen. Invisalign beugels zijn helder en bijna onmerkbaar op de dragers. Ze hebben geen vlekken en zijn vrij eenvoudig te reinigen. Echter, als je verliest je beugel kunt u verwachten om veel geld te betalen voor vervangingen. Invisalign bretels kosten zo veel als traditionele bretels, dus je wilt niet twee keer betalen voor hen.