Verschil tussen Glucose & Triglyceriden

Zowel glucose en triglyceriden worden gemetaboliseerd door het lichaam en uitgevoerd gedurende de bloedbaan. Beiden kunnen worden gemaakt in energiebronnen voor het lichaam. Beiden kunnen ook leiden tot levensbedreigende omstandigheden, indien de geproduceerde hoeveelheid. Zowel glucose en triglyceriden hebben verschillende storingen en toepassingen in het lichaam.

Glucose

Glucose is een afgebroken vorm van suiker in het lichaam. Het kan worden gevonden in fruit of gehydrolyseerd uit zetmeel. Wanneer we voedsel te verteren, we breken het zetmeel en suiker uit deze voedingsmiddelen in glucose. Glucose wordt een energiebron die komt in de bloedbaan.

Instabiele Glucose

Als het lichaam te veel of te weinig glucose, kan vele systemen en functies in het lichaam beïnvloeden. Diabetes is een wijdverspreide aandoening gerelateerd aan onevenwichtig glucosespiegels.

Triglyceriden

Triglyceriden zijn het product van dierlijke en plantaardige vetten opgeslagen door het lichaam. De stof wordt drie vetzuren combineren glycerol.Triglycerides worden niet alleen door eten vetten, maar ook door het eten van koolhydraten. In het menselijk lichaam, die worden gedragen door de bloedbaan en worden gebruikt als energiebron.

Instabiele Triglyceriden

Hoge triglyceriden in het bloed wordt gedefinieerd als hypertriglyceridemie. Wordt deze met een toename van hart- en vaatziekten, obesitas en pancreatitis. Het is mogelijk dat diabetes ander gevolg van hoge triglyceride.

Het nemen van controle van zowel

Uw arts kan eenvoudig bloedonderzoek om uw glucose en triglyceriden te bepalen voeren. Als je hoger zijn dan aanbevolen, kunnen beide worden verlaagd door een verstandig dieet en dagelijkse oefening; in sommige gevallen medicatie nodig zijn.