Verpleging van Infant Met Tracheostomy

De zorg voor een kind met een tracheotomie kan zowel eng en geruststellend. Aan de ene kant is er open toegang tot de luchtpijp, waardoor de mogelijkheid van aspiratie van verhoogde secreties of vreemde voorwerpen. Aan de andere kant, onder de meeste omstandigheden, heeft u een betrouwbare luchtwegen. Het goede nieuws is dat met de juiste verpleegkundige zorg van de zuigeling met een tracheotomie, het resultaat is een veilige en stabiele baby.

Het beschermen van de Airway

Speelgoed en apparatuur die klein zijn of hebben kleine onderdelen moet worden bewaard van wieg van het kind om iets te voorkomen dat ze in de tracheostomie opening. Het klimaat moet worden gematigd. Extreme temperaturen kunnen de longen van een baby irriteren met een tracheostoma, aangezien geen lucht wordt verwarmd en bevochtigd in de bovenste luchtwegen eerste. (In het ziekenhuis, is dit meestal niet een probleem.)

Voldoende vocht is essentieel en bijkomende mist vaak moeten worden verstrekt aan afscheidingen los te houden. Houd de site vrij van losse kleding en het hoofd gepositioneerd voor een optimale openheid van de luchtweg. In elke positie tenzij iemand met de baby zou een elektronische monitor gebruikt. Tenzij de tracheostomie is gloednieuw of het kind wordt gevoed, schakelt u de monitor wanneer de primaire mantelzorger is met de baby, zodat er geen haar vertrouwen (met behulp van de verpleging oordeel, natuurlijk) te ondermijnen.

Als het kind is borstvoeding of flesvoeding krijgen, moet een ademende stof doek over de tracheotomie worden geplaatst om melk of formule kan binnendringen. Zuigkracht voor het voeren sinds 20-30 minuten verlopen na de voeding voordat u opnieuw uitzuigen. Het kan braken opwekken. Een identieke nieuwe opstelling altijd aan het bed worden gehouden of dicht genoeg om direct beschikbaar.

Het reinigen van de Tracheostomy Site

Reinig de tracheostomie site dagelijks. Reinig het twee keer als het lijkt geïrriteerd. De banden moeten op hetzelfde moment worden gewijzigd of vaker als vervuild. Dagelijkse verzorging voorkomt huidbeschadigingen en obstructie van de buis. De Universiteit van Kentucky Health Information Library raadt het gebruik van halve sterkte waterstofperoxide en milde zeep en water om de site te reinigen. Kijk dan op het beleid en de procedure aanbeveling van uw installatie.

Indien de buis een binnenste canule kan worden verwijderd en in een kom van de halve waterstofperoxide terwijl de huid wordt gereinigd. Een schoon en gezond site moet worden gewassen met een milde zeep en water en grondig gedroogd. Als de site is geïrriteerd, aftappen of rashy, gebruik halve kracht waterstofperoxide en wattenstaafje swabs. De binnenste canule, indien aanwezig, moet worden gewassen met een pijpenrager naar binnen schrobben. Een nieuwe pijp cleaner wordt gebruikt om de binnenkant van de canule drogen. Een tweede persoon moet beschikbaar zijn om de buis te stabiliseren, terwijl de banden zijn veranderd. Banden of klittenband sluiting dient zo stevig dat je pink kan het gewoon glijden onder de banden.

Indien de buis komt uit ongeluk

Als het kind tracheotomiecanule komt uit terwijl u het schoonmaken of veranderen, raak niet in paniek. Zelfs als het gaat helemaal uit, zal het gat niet dichten. Bel voor hulp en vervang de buis. Indien de buis heeft gleed uit slechts een deel van de weg, kijk of je het terug in kan schuiven. Als het allemaal de weg naar buiten is gekomen, gebruik maken van de nieuwe door u klaar om het te vervangen door hebben.

Indien de buis niet zal gaan in, voorzichtig te herpositioneren en probeer het opnieuw. In de thuissituatie, als de buis niet zal gaan in, bel 911. Feel voor luchtbeweging op de site. Als de baby niet ademt, voeren mond-op-tracheostomie beademen. Vergeet niet om betrekking hebben op de neus en mond.