Vasomotorische symptomen van de menopauze

De vasomotorische symptomen van de menopauze zijn algemeen bekend als opvliegers en nachtelijk zweten. De meeste menopauzale vrouwen in het Westen rapport deze symptomen tenminste eenmaal. Ze behoren tot de meest voorkomende redenen dat vrouwen zoeken behandeling van symptomen van de menopauze.

Het definiëren van Menopauze

Menopauze wordt gedefinieerd als de definitieve beëindiging van de menstruatie door het verlies van activiteit van de eierstokken en technisch treedt twaalf maanden na de laatste menstruele cyclus. De aanloop naar de menopauze, wanneer de eierstokken activiteit vertraagt ​​en het veranderen, staat bekend als de perimenopauze. Vrouwen die meer dan twaalf maanden voorbij hun laatste menstruatie wordt gezegd dat ze in postmenopauze. Menopauze kan natuurlijk of als gevolg van bestraling, medicatie, of chirurgie zoals oopherectomy of hysterectomie voorkomen.

Fysiologie van Menopauze

Verschillende veranderingen optreden tijdens de perimenopauze. Duidelijkst veranderingen in de menstruele cyclus. De tijd tussen menstruaties wordt meestal korter, en de kwaliteit van de menstruatie kan variëren. De ovariële follikels (waar eieren ontwikkelen) afnemen als het aantal eieren afneemt. Hormoonspiegels veranderen: follikel stimulerend hormoon (FSH), die de productie van oestrogeen en progesteron, verhoogt signalen. Progesteron minder gedurende de perimenopauze. Oestrogeen niveaus, in contrast, beginnen hun daling in de laatste zes tot twaalf maanden van de perimenopauze. Vlak voor echte menopauze, ze stijgen en dan vallen permanent. Lagere niveaus van oestrogeen kan het baarmoederslijmvlies niet in stand houden, en dus de periode eindigt.

Opvliegers

Opvliegers worden gekenmerkt door gevoelens van warmte die plotseling komen en snel voorbij. Ze variëren van een milde gespoeld gevoel aan intense hitte gepaard met zweten. Sommige vrouwen, maar niet alle, rapport triggers die brengen op of te verhogen opvliegers. Voorkomende triggers zijn stress; alcohol; cafeïne; hoge temperaturen; warm voedsel of dranken; en kruidig ​​voedsel. Knippert beginnen meestal net na de perimenopauze en duren tussen de twee en tien jaar. Frequentie varieert van een paar keer per jaar om een ​​paar keer per dag.

Night Sweats

Nachtelijk zweten zijn opvliegers die optreden tijdens de slaap. Ze worden gekenmerkt door overvloedige transpiratie. Sommige vrouwen melden dat we tot aan de lakens na een dergelijke episode. Slaap onderbroken als gevolg toevoegen stress en vermoeidheid de volgende dag.

Oorzaken van vasomotorsymptomen

Hoewel vasomotorische symptomen optreden tegelijk eierstokkanker krimpt, de precieze relatie tussen de twee niet bekend. Dergelijke symptomen zich meestal voor wanneer het setpunt van de lichaamstemperatuur plotseling verandert, zoals gebeurt bij het begin en einde van een koorts, maar de effecten van oestrogeen op het setpunt blijft mysterieus. Niet alle vrouwen met lage oestrogeen ervaring opvliegers, en ze zijn vaak ervaren tijdens zwangerschap, een tijd waarin oestrogeen is zeer hoog. Vrouwen in verschillende culturen te ervaren geen vasomotorische symptomen helemaal niet, dus lijkt een puur fysiologische oorzaak logenstraffen.

Gevolgen en overwegingen

Voor veel vrouwen, de vasomotorische symptomen van de menopauze zijn een kleine ergernis. Voor anderen, ze veroorzaken aanzienlijke verstoringen van de slaap, het werk en het dagelijkse leven. Vasomotorische symptomen kunnen een teken zijn van een aantal voorwaarden, naast de menopauze, zoals ziekte van de schildklier, epilepsie, diverse hormoon-producerende tumoren, leukemie, en allergische aandoeningen. Bij aanhoudende klachten verergeren, of interfereren met het dagelijks leven, een gekwalificeerde huisarts voor advies.