Varicosity Behandeling

Varicosity, of de ontwikkeling van spataderen, is in grote lijnen een erfelijk probleem. De kleppen die de doorstroming van het bloed in de aderen te controleren kan zwak zijn, of kunnen de vaatwanden dun zijn. Dit probleem kan sterk worden verergerd door overgewicht, lange uren staan ​​of lopen en zwangerschap. Spataderen zijn vaak pijnlijk, en kan gevaarlijk zweren na verloop van tijd te worden. Zij kunnen ook mettertijd veroorzaken levensbedreigende bloedstolsels vormen.

Injectie Behandelingen voor Varicosity

Al meer dan 100 jaar, in een proces genaamd sclerotherapie, spataderen behandeld door het injecteren van medicijnen in de aderen. De medicatie dwingt de aderen te zwellen en sluiten. Na verloop van tijd wordt het nu niet functionerende bloedvat weer opgenomen in het lichaam verwijderen van de spatader. Deze procedure is meestal vrij pijnloos en kan worden uitgevoerd als een poliklinische procedure.

Chirurgische behandeling van spataderen

Een manier om spataderen te behandelen is gewoon om ze chirurgisch te verwijderen uit het been. Spataderen werking dichtbij het oppervlak van de huid van de poot. Aangezien slechts 10 procent van het bloed van de poot door oppervlakkige aderen terug naar het hart, het verwijderen van de aderen weinig invloed op lichaamsfuncties. Dit proces, genaamd ader ligatie of strippen, lijkt vaak een betere oplossing voor de lange termijn om aderen dan sclerotherapie spataderen bieden.
Nieuwe chirurgische procedures, zoals Chiva, proberen om de oorzaak van de spataderen te behandelen met behulp van echografie om precies te bepalen welke kleppen in de aderen niet correct werken. Kleine incisies worden gemaakt om de bloedstroom te leiden om te voorkomen dat overbelasting van de slecht functionerende kleppen. Chiva levert zeer goede resultaten bij patiënten die kunnen profiteren van de behandeling, maar het is alleen geschikt voor ongeveer de helft van alle patiënten.

Laser Ablation en Radiotherapie behandeling voor spataderen

Endoveneuze thermische ablatie, soms endoveneuze laserbehandeling (EVLT) omvat draadsnijden een laser via een incisie helemaal door een spatader. Als de laser terug door de ader wordt getrokken, wordt ingeschakeld om de ader te branden permanent sluiten. De gebrande ader wordt uiteindelijk geabsorbeerd door de poot en het bloed wordt omgeleid naar andere, sterkere aders in het been.
Radiotherapie ablatie voor spataderen volgt een soortgelijke methodologie. Een katheter wordt geregen door een ader en als het is ingetrokken, wordt een warmte die de ader definitief gesloten. Het lichaam absorbeert de ader en herleidt het bloed.

Behandeling voor spataderen kunnen belangrijke

Hoewel veel mensen zien spataderen als vooral een cosmetisch probleem, na verloop van tijd hebben ze de neiging om erger worden en ze kunnen zeker levensbedreigend worden bij veel mensen indien onbehandeld. Oudere patiënten die pijn ervaren als ze lopen, die zijn zweren spataderen, of die de ontwikkeling van bloedstolsels waarschijnlijk significant hogere sterfte ervaren. Vroege, effectieve behandeling kan belangrijk voor de gezondheid van vele patiënten op lange termijn.