Vad orsakar smärta i handleden med en knut?

Smärta i handleden med en knut orsakas oftast av skada, cystor, ben utskjutande eller dagligt slitage. Det är viktigt att ha några förändringar i handleden eller handen lederna utvärderats av en läkare för att fastställa orsaken och hitta den bästa behandlingen för ett tillstånd.

Ganglion Cyst

Ganglion cystor är den vanligaste orsaken till knutar eller bulor i handleden. Ganglier är godartade cystor som ofta finns i toppen eller botten av handleden. De cystor kan orsaka smärta och kan avlägsnas genom aspiration med en nål eller kirurgi.

Tendinit

Tendinit av handleden orsakar smärta och svullnad nära leden. Behandlingar kan inkludera anti-inflammatorisk medicin, vila och sjukgymnastik.

Bone Spurs

Bone sporrar är knutar på överskotts bentillväxt som vanligen förekommer i närheten av leder och ligament. Bone sporrar orsakar smärta eller skada på omgivande vävnad kan avlägsnas kirurgiskt.

Trauma

Trauma från tappa eller skada kan orsaka knutar, svullnad och smärta i handleden. Handleds frakturer kan gå obemärkt förbi i flera dagar efter en skada.

Artrit

Artrit i handleden ofta resulterar i smärta, svullnad och svaghet i lederna. Motion, mediciner och steroidinjektioner kan lindra svullnad och smärta.