Vad är Melatonin för?

Melatonin är ett hormon som talar om för kroppen att det är dags att sova och när det är dags att vakna. Melatonin är tillverkad i tallkottkörteln som finns i din hjärna. Melatonin finns även som en over-the-counter syntetiska och naturligt komplement. Melatonin som ett komplement används för att behandla olika sjukdomar och störningar.

Sömnlöshet

Melatonin är vanligen används som ett komplement till behandling av jetlag och sömnlöshet. Tillägget fungerar som hormonet för att reglera och skicka meddelanden till din kropp, som talar om när det är dags att sova och när man vaknar.

Depression

Melatonin har använts för patienter som lider av depression. Melatonin ökar serotoninnivåerna hos personer med depression.

Cancer

Melatonin kosttillskott har visat sig stoppa tillväxten av cancerceller i kroppen. Patienter med cancer har låga nivåer av melatonin i kroppen, och att ta dessa tillskott har förbättrat cancer patienternas överlevnad.

Osteoporos

Ny forskning har visat att om man tar melatonin kosttillskott kan bidra till att stimulera bentillväxt hos kvinnor som lever med osteoporos. Studier visar att kvinnor som lider av benskörhet har låga nivåer av melatonin, och med melatonin kosttillskott kan hjälpa till att minska degenerativ bentillväxt.

Menopaus

En del kvinnor som går igenom klimakteriet har svårt att sova hela natten. Att ta melatonin kan förbättra sömnmönster för kvinnor i klimakteriet.