Urethra Ontsteking & Oorzaken in Vrouwen

Urethrea Ontsteking

Urethrale ontsteking (ook bekend als urethritis) wordt gekenmerkt door ontsteking van de urethra die de smalle buis waardoor urine het lichaam verlaat. Zowel vrouwen als mannen kunnen een urethrale infectie te verwerven. Echter, vrouwen een veel hoger risico op infectie.

Symptomen

De symptomen van ontsteking urethra variëren, en sommige vrouwen lijden geen detecteerbare symptomen. Maar die vrouwen die ervaring symptomen doen rapporteren pijn tijdens het urineren en de frequente aandrang om te plassen, pijn in het bekken of ongemak, abnormale vaginale afscheiding, dat is vaak dik en geel, en pijn of ongemak tijdens de geslachtsgemeenschap.

Oorzaken in Vrouwen

Er zijn verschillende oorzaken van urethra ontsteking bij vrouwen. De meest voorkomende hiervan zijn seksueel overdraagbare aandoeningen Chlamydia, gonorroe, syfilis en HIV / AIDS.

Echter, urethra ontsteking ook worden veroorzaakt door bacteriën die in de urethra, kneuzingen tijdens geslachtsgemeenschap of een voortgezette antibiotica.

Soms kan de oorzaak van ontsteking urethra niet geïdentificeerd en wordt aangeduid als niet-specifieke urethritis (NSU).

Diagnose

Voor vrouwen, de diagnostische procedure voor urethra ontsteking is minimaal invasief. Uw arts zal fysiek onderzoeken uw vagina, neem een ​​monster van uw vaginaal vocht en vraag je tor voorzien van een urinemonster.

Behandeling

Urethra ontsteking wordt meestal behandeld met een kuur van antibiotica en de verwijdering of het beheer van onderliggende SOA indien aanwezig.

Als u momenteel seksueel actief is of was toen de eerste symptomen vertoont, dan is uw partner zal moeten worden gediagnosticeerd en zo goed behandeld. Bovendien is het belangrijk om geen seks tijdens behandeling, omdat de infectie nog steeds aanwezig kan zijn en overdraagbaar terwijl uw symptomen zijn verdwenen.

Complicaties

Omdat de symptomen van urethritis vaak onopgemerkt blijven, is het belangrijk om regelmatig controles moeten door uw arts. De meeste gevallen van urethrale ontsteking oplossen zodanig, bepaalde onderliggende infecties kunnen leiden tot complicaties indien onbehandeld.

Deze complicaties zijn onder andere problemen met de ogen en infecties die zelfs kan worden doorgegeven aan pasgeborenen tijdens de bevalling waardoor opthalmia neonatorum of pasgeboren oogontsteking). Andere symptomen zijn orale en anale infecties, vaginale klier cysten en ontstekingen alsmede steriliteit en buitenbaarmoederlijke zwangerschap.