Toepassingen en gevaren van Papain

Toepassingen en gevaren van Papain

Een enzym is een chemische stof die maakt een chemische reactie sneller gaan, een proces dat bekend staat als te katalyseren. Papaïne is een enzym dat breekt eiwitten en staat bekend als een proteolytisch enzym. Het wordt gevonden in verschillende planten, waarvan een voorbeeld is de huid van de onrijpe papaya, wetenschappelijk genoemd Carica papaya. Diverse toepassingen zijn bedacht voor papaïne, maar gevaren met betrekking papaïne ook bestaan.

Spijsvertering

Een van de markt gebruik papaïne is als een hulp bij de spijsvertering. Dit komt omdat papaïne breekt het eiwit in voeding en wordt genomen om het spijsverteringskanaal niet zo hard werken.

Wondbehandeling

Bepaalde actuele drugs, drugs die op de huid, gebruik papaïne om zich te ontdoen van dode of besmet vlees rondom een ​​wond. Enkele voorbeelden van wonden die papaïne-bevattende geneesmiddelen worden gebruikt omvatten geïnfecteerde wonden en verschillende typen zweren zoals varicose zweren, diabetische zweren en drukzweren. Artsen noemen deze methode van chemisch reinigen van wonden 'enzymatische debridement. "

Juridische Danger

De FDA (Food and Drug Administration) heeft nog nooit een actueel geneesmiddel bevat papaïne goedgekeurd. In feite, de FDA eiste dat vanaf 24 november 2008, alle fabrikanten van elke topische geneesmiddelen met papaïne stop.

Vleesvermalser

Door haar vermogen te breken eiwit, papaïne nuttig verzachten of mals vlees zodat het gemakkelijker te kauwen. Papaïne lost het bindweefsel, hoofdzakelijk gemaakt van eiwitten, en het deel van de spiercel genoemd fibril.

Bad Reaction Danger

Niet iedereen kan papaïne eten. Allergische reacties, zoals snelle hartslag, verlaagde bloeddruk en anafylactische shock mogelijk. Op een zijde nota, heeft de FDA bleek dat mensen die allergisch zijn voor latex zijn ook allergisch voor papaïne.

Immunologische Gebruik

Papaïne wordt gebruikt in de immunologie, de studie van het immuunsysteem. Immunologen gebruiken papaïne omhoog te snijden immunoglobuline, een glycoproteïne die door cellen van het immuunsysteem, die zich gedraagt ​​als een antilichaam. Immunologen hebben ontdekt dat als je een immunoglobuline gesneden met behulp van papaïne, enerzijds, de Fab, kleeft aan het antigeen dat het zou moeten, terwijl het andere deel, de Fc, plakt niet aan het antigeen het hoort.