Tips voor het bereiden van voedsel voor Kankerpatiënten

Tips voor het bereiden van voedsel voor Kankerpatiënten

Verlies van eetlust en misselijkheid zijn twee voorkomende bijwerkingen van kanker. Deze symptomen worden veroorzaakt door de ziekte en ook door krachtige behandelingen zoals chemotherapie en bestraling. Stress en zorgen kan ook verlies van eetlust veroorzaken. Het bereiden van maaltijden voor iemand met kanker kan een uitdaging zijn. U wilt maaltijden die voedzaam en aantrekkelijk zijn te bereiden.

Voedselveiligheid

Handvat voedsel zorgvuldig. Kankerpatiënten hebben immuunsysteem die overwerkt en verzwakt. Je moet een goede hygiëne in de keuken te oefenen, zodat je niet verspreiden van een door voedsel overgedragen ziekten. Schrobben alle rauwe groenten en fruit voor het opdienen. Als u alle gebieden, zoals in een scheur in een wortel of de hobbels op een framboos niet kan bereiken, dan is het niet te gebruiken. Was uw handen vaak tijdens het koken, vooral na het aanraken van rauw vlees. Zorg ervoor dat u schoon kookgerei te gebruiken. Gebruik geen rauwe eieren of rauwe melkproducten.

Misselijkheid

Bereid voedsel dat zacht zijn voor de maag, zoals sorbet, gekookte rijst, heldere vloeistoffen, havermout, gebraden kip, engel voedsel taart en ijs chips. Laat voedsel dat vet of is gebakken niet dienen. Vermijd suikerhoudende snoep en voedsel dat is pittig. Niet koken voedingsmiddelen zoals kool, dat een zeer sterke geur hebben. Dienen regelmatig kleine bedragen en instrueer de patiënt om langzaam te eten en te rusten na het eten. Het beste is om voedsel warm of koud, als warm eten kan misselijkheid erger maken dienen.

Verlies van eetlust

Maak maaltijden aantrekkelijker door ze in een feestelijke manier met kleurrijke borden en servetten. Serveer kleine porties zodat de maaltijd is niet overweldigend. Probeer niet en dwingen de patiënt om te eten, want dat kan leiden tot misselijkheid of een permanente afkeer veroorzaken voor een bepaald levensmiddel. Marineer vlees in zoetzure saus met de smaak te verbeteren. Bieden tart voedingsmiddelen die een sterke smaak, zoals citroenen en sinaasappels hebben. Cook buiten indien mogelijk of tekenen geuren buiten met een ventilator als de geur van voedsel koken leidt tot een verlies van eetlust.

Diarree

Bieden veel vocht als de kankerpatiënt heeft diarree. Radiotherapie, chemotherapie en emotionele overstuur alles kan diarree veroorzaken. Gedurende deze tijd, bereiden maaltijden rijk aan kalium en natrium, zoals bouillon, bananen of aardappelpuree. Ander voedsel keuzes zijn sportdranken, rijst, kaas, eieren en pindakaas. Het is het beste om vet of vettig voedsel en melkproducten te vermijden. Afhouden op cafeïne en ruwe vezelrijke groenten, omdat deze de neiging om diarree erger.