Thuis Doppler Veiligheid

Thuis Doppler Veiligheid

Doppler foetale bewaking apparaten-echografie instrumenten die gebruikt worden voor medische beeldvorming-worden als veilig beschouwd wanneer het wordt gebruikt door goed opgeleid medisch personeel. De doppler apparaat maakt gebruik van hoogfrequente geluidsgolven die terug te stuiteren en worden versterkt voor u te horen. Het is een test die algemeen wordt beschouwd als veilig, omdat het gebruikt geen straling in een computertomografie (CT) scan, evenmin gebruikt het sterke magnetisch veld nodig voor magnetische resonantie beeldvorming (MRI). Thuis doppler instrumenten voor het foetale hartslag kan ook veilig worden overwogen wanneer gebruikt volgens de instructies van de fabrikant van het product, maar moet u uw arts te informeren dat u zal worden met behulp van de woning doppler en vragen om aanvullende richtlijnen voor het gebruik.

Dopplers vs. Artsen

Het recente bezorgdheid veiligheid die in het nieuws zijn geweest te maken met aanstaande moeders plaatsen te veel belang aan de doppler gereedschap en het als een vervangend arts. Als de doppler-apparaat wordt niet goed gebruikt of als u een foutieve uitslag zal ontvangen omdat je onbewust geluisterd naar uw eigen hartslag in plaats van die van uw foetus, dan is er sprake zou kunnen problemen die onopgemerkt blijven, omdat je ten onrechte gerustgesteld dat alles in orde is met behulp van de thuis doppler-apparaat.

Vals gevoel van veiligheid

Het British Medical Journal publiceerde een artikel in augustus 2009 over een 27-jarige vrouw in het Verenigd Koninkrijk die een huis doppler terwijl ze zwanger was van haar eerste kind had gebruikt. De arts die het artikel auteur zei dat de vrouw kwam naar het ziekenhuis 32 weken in haar zwangerschap, omdat ze merkte minder beweging door de baby. De vrouw had minder activiteit door de baby twee dagen eerder opgevallen, maar zei de dokter niet bellen omdat ze haar foetale doppler had gebruikt en hoorde een hartslag. De baby had door keizersnede te leveren en was in de speciale zorgeenheid gedurende 8 weken, maar is gemeld gestage vooruitgang te hebben geboekt.

Huis foetale bewaking Nauwkeurigheid

Hoewel het huis doppler lijkt een nuttig en handig hulpmiddel, kan het zelfs leiden tot angst in plaats bieden geruststelling als, bijvoorbeeld, het lastig zijn de baby's hartslag te hebben. Doppler thuis apparaten, die variëren in prijs van $ 25 tot $ 150, zijn niet altijd betrouwbaar. Soms thuis dopplers niet de ware resultaat geven als ze niet goed worden gebruikt. Soms is het resultaat onjuist zelfs wanneer de aanwijzingen gevolgd. Plus, kan het gehoord door de aanstaande ouders resultaat worden geïnterpreteerd als gevolg van een gebrek aan medische opleiding.

Studies over Doppler veiligheid

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) beweert dat ultrasone technologie heeft "verdiend een uitstekend veiligheidsprofiel record" in de 30 jaar dat hij is gebruikt. De meeste van die 30 jaar verwijzen naar het gebruik van ultrageluid in een medische omgeving. Er zijn enkele onderwerpen die aangesneden met betrekking tot de frequentie van het gebruik thuis echografie of doppler-apparatuur-kwesties in verband met een mogelijke toename van de temperatuur geweest. In 2002 heeft de Nationale Raad voor Stralingsbescherming en Metingen (NCRP) een rapport gepubliceerd over DxU Veiligheid. Hoewel het rapport samengevat dat echografie heeft "een benijdenswaardige veiligheid record," het ook noemde specifiek het potentieel voor warmte-effecten van ultrageluid. De NCRP aanbevolen voortgezet onderzoek naar de veiligheid van ultrageluid.

Een Getrainde Medisch Professional is wenselijk

Niet alle foetale afwijkingen worden ontdekt met behulp van Doppler apparaten. Wanneer foetale bewaking apparaten worden gebruikt, worden ze het best gebruikt op het kantoor van een arts door een getrainde professional, of indien nodig, in uw huis door een getrainde professional. Een hele organisatie is gewijd aan het gebruik van ultrageluid voor de patiënt diagnostische en monitoring van de zorg-het heet de American Institute of Ultrasound in Medicine (AIUM). De AIUM biedt, onder andere, de praktijk richtlijnen voor medisch personeel in het gebruik van echografie voor elk type patiënt behoefte, vanuit de buik naar transcraniële doppler. Kortom, het is waarschijnlijk het beste op de Doppler laat de medische professionals.