Therapeutische Activiteiten voor de jeugd

Therapeutische Activiteiten voor de jeugd

Ideeën voor therapeutische activiteiten moet komen van de jongere, in plaats van met een activiteit voorgeschreven of gemandateerde. Luister naar zijn passies in gesprek of vragen wat hij graag doet. Vraag naar de keren dat ze zich voelde over iets of wat ze wil op een dag doen gepassioneerd. Leg uit dat je op zoek bent naar een activiteit die therapeutisch voordeel zouden hebben; hij kan een idee hebben, en wordt gemachtigd om uit te kiezen zal extra therapeutisch voordeel bieden. Het is prima om ideeën suggereren, maar activiteiten niet dwingen.

De Kunsten

Artistieke zelfexpressie kan een jongere bieden een stem voor de dingen die hij niet kan verwoorden, en om naar deze stem te uiten zal hem in staat stellen om erachter te komen wie hij is. Hij kan willen beeldende kunst, zoals tekeningen, schilderijen, sculpturen, maskers, digitale kunst of een collage te maken. Hij zou willen verrichten in een toneelstuk, zijn een DJ, een instrument bespelen of deelnemen aan een band. Hij kan willen een blog of een zine (een grass-roots, Xerox-gekopieerde tijdschrift) te starten of te schrijven tijdschriften of gedichten om te presteren op poëzie slams. Als hij onzeker in het begin, bieden ideeën, vraagt ​​of opdrachten, maar uw taak is om ondersteuning en stap bieden uit de weg.
Respect voor zijn privacy als hij niet wil om te delen wat hij heeft geschapen. Als hij niet deelt, vermijd oordelen zijn ideeën. Artistieke expressie is gezond, zolang de jongere wordt het uiten van wat waar voor zichzelf is. Zelfs als je niet bevalt wat hij uitdrukt, vraag hem niet om te stoppen of iets anders te uiten.

Thuis en Backyard Kunsten

De jongere kan zich geïnspireerd voelen om iets rond het huis --- een maaltijd voor het diner, een dek voor de achtertuin, een gerepareerde klok, de computer of de motor van de auto te maken. Ze kunnen gebruik willen maken van tuinieren of het ontwerpen en naaien van haar eigen kleding. Deze activiteiten hebben zo veel therapeutische waarde als de beeldende kunst, plus het voordeel van haar te laten zien hoe ze kunnen bijdragen aan zichzelf en anderen.

Oefening

Oefening verbetert de stemming en verlicht depressie. Het spelen van een sport leert ook discipline en biedt jongeren de kans om doelen te stellen en te bereiken meetbare resultaten. De jongeren in kwestie kunnen ervoor kiezen om deel te nemen in individuele sporten zoals tennis, karate, skateboarden, yoga, zwemmen, gewichtheffen of track of team sporten zoals basketbal, voetbal, honkbal, volleybal, voetbal, hockey of lacrosse. Beide therapeutische waarde. Groep sport bieden het extra voordeel van het leren over vriendschap en teamwork.

Maatschappelijke Betrokkenheid

Er zijn veel organisaties jeugd wellicht geïnteresseerd zijn in deelname aan zijn: een club op school, een kerk jeugdgroep, of een sociaal proces, zoals een milieugroep, Fietsen not Bombs, Amnesty International of een politieke organisatie. Hij kan willen om mee te doen op het lokale niveau, zoals door het organiseren van een buurt recycling programma of activiteiten op een skatepark. Als je hem horen klagen over de manier waarop iets in de wereld is, vragen wat hij kon doen. Hij kan niet direct een antwoord hebben, maar de vraag te stellen biedt hem de toegang tot het zien van die wanhoop is altijd een gelegenheid om als een bijdrage aan de wereld.

Groep Therapieën

Sommige therapeutische activiteiten voor groepen onder te gaan op een wandeling of het doen van een touwenparcours; het hosten van een zweethut; het creëren van een muurschildering; het creëren van kostuums voor en het uitvoeren van een toneelstuk; het hosten van een poetry slam; het schrijven van brieven aan een relatie te verbeteren en uit te lezen van de brieven luid aan de groep; met leden van de groep te creëren tijd lijnen met markeringen om belangrijke gebeurtenissen in hun leven te vertegenwoordigen; het creëren van een website, chat room, of blog om elkaar te steunen of iets wat iedereen gelooft in vieren; het creëren van een tijdschrift of een bloemlezing van het schrijven groepsleden gepubliceerd door een copyshop of een online print-on-demand uitgever; of de natuur schrijven.

In plaats van het vertellen van de groep wat te doen, te luisteren naar hun gesprekken voor ideeën die je zou kunnen voorstellen of vragen welke activiteiten ze willen deelnemen. In plaats van het voorschrijven van een activiteit zonder de bereidheid of het begrip van de waarde van de groep, bieden de ruimte voor hen komen met iets op hun eigen. Je zou een leidraad of beding, zoals dat de activiteit zijn voor het welzijn van de groep of de gemeenschap te bieden. Laat de groep stemming te zorgen dat iedereen bereid is en geef die niet bereid de kans om te worden gehoord. Wachten om vooruit te gaan tot iedereen die zich tegen het idee subsidies toestemming gestemd voor de groep om verder te gaan --- Mogelijk moet het plan worden gewijzigd of een compromis afgesproken eerste.