Tekenen van gevoelige tanden

Tekenen van gevoelige tanden

Tandgevoeligheid staat bekend als "dentinale gevoeligheid." Dit gebeurt wanneer tandglazuur wordt gedragen, waardoor de middelste laag dentine van de tand. Zenuw takken liggen in openingen van de dentine die voortkomen vanuit het zenuwcentrum van de tand en gevoelig. Wanneer deze zenuwen worden blootgesteld aan druk of hoge of lage temperaturen, pijn resultaten. Pulpa gevoeligheid mogelijk, die meestal lijdt één tand door verval, een scheur of een vulling.

Koude temperaturen

Scherpe pijn plotseling schieten door de tand wanneer je drinkt of eet iets kouds, zoals ijs, watermeloen, limonade of cola, kan een teken zijn van een gevoelige tand. Dit is het meest voorkomende symptoom voor gevoelige tanden. Koude dranken die suiker hebben kan uw tand leiden tot meer dan koude dranken, zoals water of thee zonder suiker pijn. Experimenteer met verschillende dranken en voedingsmiddelen zorgvuldig om te ontdekken of het de koude temperatuur die de pijn veroorzaakt of als het de suiker, zodat u efficiënter informatie om uw tandarts te geven hebben.

Hot Temperaturen

Pijn schieten door je tanden als je drinkt hete temperaturen kan ook een teken zijn van een gevoelige tand. Dit is een minder vaak voorkomend symptoom voor gevoelige tanden, echter nog steeds optreedt. Als uw tand is gevoelig wanneer je drinkt hot items, zoals warme chocolademelk of warme thee met suiker, kan het de suiker die wordt veroorzaakt door de gevoeligheid en niet de hitte zijn. Experimenteer met de warme dranken om te bepalen welke de boosdoener is en spreek met uw tandarts. Soms gevoeligheid van hete temperaturen aangeeft stervende zenuwen binnen een tand.

Suiker

Pijn en ongemak die zich in je tanden als je erin bijt snoep, zuigen op suikerhoudende voedingsmiddelen of drank vloeistoffen die suiker bevatten, kunnen gevoelige tanden te geven. Bijten in chocolade, taarten, koekjes, snoep of het toestaan ​​van een munt, zoals pepermunt, op te poetsen tegen een tand kan pijn veroorzaken als die tand is gevoelig.

Aanraken

Als de pijn treedt op wanneer u de tand aanraken met je tong, je tandenborstel of je vinger, dan is dat een waarschijnlijke teken dat u een gevoelige tand. Wees voorzichtig met de gevoelige tanden tijdens het poetsen en flossen. Praat met uw tandarts over de tand. Laat de tandarts om x-ray van de tand om te zien of het heeft dentine Sensitivity of pulpale Gevoeligheid.