Tekenen en symptomen van kanker-gerelateerde angst

Tekenen en symptomen van kanker-gerelateerde angst

Kanker kan een zeer beangstigende ontdekking. Hoewel de behandelingen van kanker verbeteren, vooral als de kanker vroegtijdig wordt ontdekt, kan het dodelijk zijn. Een diagnose van kanker kan extreme angst veroorzaken. Volgens de American Cancer Society, kan de patiënt bang voor de dood, van behandelingen, van pijn, van het testproces of voor hun familie. De ernst van angst varieert van patiënt tot patiënt. Het is belangrijk voor de familie om te kunnen praten openlijk en zoeken extra hulp van praatgroepen of de geestelijke gezondheidszorg als de angst wordt onhandelbaar.

Lichamelijke symptomen

Angst kanker-gerelateerde kan manifesteren als lichamelijke symptomen, zoals hartkloppingen, beklemming op de borst of kortademigheid. De patiënt kan ook last digestieve symptomen, zoals misselijkheid, braken en diarree. De American Cancer Society wijst erop dat de patiënt ook een droge mond kunnen ervaren.

Concentratie Problemen

Patiënten met kanker-gerelateerde angst kan ook moeite hebben met concentreren. Dit kan onder meer het onvermogen om problemen op te lossen of een onvermogen om te stoppen met piekeren.

Slaapstoornissen

Patiënten kunnen verstoringen in hun sleep.This kan bevatten te veel slapen of niet kunnen slapen. Het is niet ongewoon dat patiënten vermoeidheid en uitputting ervaring.

Spierspanning

Spierspanning is een ander symptoom van kanker-gerelateerde angst. Dit kan met name duidelijk in het gezicht voorkomen of andere spieren in het lichaam. Volgens de American Cancer Society, kunnen patiënten ook schudden of trillen, en zijn zeer onrustig en niet in staat om stil te zitten.

Stemmingswisselingen

Angst kan kankerpatiënten leiden tot zeer prikkelbaar en zelfs ervaring woede uitbarstingen geworden. Daarnaast kunnen ze overmatig zorgen.