Tekenen en symptomen van botkanker in de arm

Tekenen en symptomen van botkanker in de arm

Primaire botkanker, waarbij een tumor ontstaat in het bot, relatief zeldzaam. Het National Cancer Institute schat waren er minder dan 2.600 gevallen van primaire botkanker in de VS in 2009 Bepaalde soorten van botkanker, zoals osteosarcoom, komen vaker voor bij kinderen en jonge volwassenen. De meeste gevallen van botkanker voorkomen in de lange botten van de armen en benen, volgens de Mayo Clinic. Tekenen en symptomen van botkanker gewoonlijk gelokaliseerd in het gebied van de tumor.

Pijn

Het meest voorkomende symptoom van botkanker in de arm pijn in het getroffen gebied. Volgens de American Academy of Orthopaedic Surgeons, de pijn is vaak saai en pijnlijk in plaats van scherpe, en kan het wel of niet verergeren na activiteit. Rust en pijnstillers kan niets voor de pijn, die erger kunnen zijn 's nachts te doen. De pijn kan geleidelijk erger worden als de tumor groeit. Het gebied kan ook het gevoel teder, alsof het is gekneusd.

Zwelling

Als de kanker groeit in de arm, kan leiden tot zwelling. De zwelling kan erger als de tumor nabij een gewricht, zoals de elleboog of schouder, en veroorzaken stijfheid, waardoor beweging moeilijk. Er kan ook druk in het gebied. Soms kan botkanker manifesteren als pijnloze massa, waarbij een klontjes of zwelling is het enige symptoom.

Fracturen

Als de tumor groeit, kan de botten verzwakken de arm, leidend tot een verhoogd risico op fracturen. Hoewel de tumor zelf zo groot kunnen worden als voldoende druk om het bot op zijn eigen breken uitoefenen, hoe waarschijnlijker scenario is een fractuur van een val of kleine verwonding. Kidshealth.org zegt botkanker worden soms ontdekt nadat u de behandeling voor een breuk te zoeken.

Andere symptomen

Botkanker, net als andere vormen van kanker, kan leiden tot een aantal symptomen van de ziekte. Dit kan vermoeidheid, koorts, nachtelijk zweten, bloedarmoede en gewichtsverlies. De aanwezigheid van deze symptomen kan het wijzen op kanker is uitgezaaid naar de lymfeklieren of andere organen. Hoewel deze symptomen komen vaak voor bij vele andere aandoeningen naast kanker, moet u een arts te zien of ze aanhouden of als u ze krijgt samen met andere symptomen botkanker.