Tekenen en symptomen van angst

Tekenen en symptomen van angst

Angst is een noodzakelijke vlucht-of-strijd instinct. Het is normaal om angst te voelen, maar niet als het chronisch wordt. Wanneer angst wordt constant of de reactie op stress is overdreven gevoelig, kan grotere problemen uitbarsten, zoals verlaagde immuniteit en angststoornis. Medische professionals adviseren om behandeling als angst verstoort het dagelijks leven en er lijkt geen reden voor ongecontroleerde angst.
Tekenen en symptomen van angst kan variƫren en de ernst.

Maag of pijn op de borst

Angst meestal manifesteert in het lichaam. Mensen voelen zich vaak ofwel pijn op de borst of ervaring maag en de spijsvertering problemen, zoals diarree.

Gevoel overweldigd

Mensen met angst voelen zich vaak overweldigd en hulpeloos. In pogingen om angst te verlichten, kunnen ze controleren en controleer hun acties. Ze kan ook niet eens weten waarom of waar hun constante angst vandaan komt. Dit kan leiden tot gevoelens van op de rand.

Verwarring

Angst kan ook mentale mistheid veroorzaken. Mensen vinden het moeilijk om zich te concentreren of te snel afgeleid. Angst kan leiden tot vermoeidheid, iemands vermogen om goede beslissingen te maken verder vertroebelt.

Zwaarmoedigheid

Verhoogde prikkelbaarheid is een ander symptoom van angst. Mensen kunnen zich ongeduldig omdat ze het gevoel onder druk en gehaast. Verdriet en depressie, hoewel niet altijd verbonden met angst, zijn andere symptomen.

Allergische reacties

Soms is de stress van angst kan verschijnen als een huiduitslag, netelroos of veroorzaken een bestaande aandoening, zoals astma oplaaien.

Eten en drugsmisbruik

Voedsel aandoeningen, zoals eten van te veel of te weinig, zijn vaak reacties op angst. Mensen kunnen ook proberen om hun angst met alcohol, sigaretten of andere stoffen te onderdrukken.

Problemen in de slaapkamer

Angst is een frequente onderbreker van de slaap, en er niets aan, kan leiden tot seksuele disfunctie.