Tandenpoetsen Methode

Volgens Colgate, de meeste volwassen tanden bijna niet krijgen het borstelen aandacht die ze nodig hebben. Verkeerd tandenpoetsen daadwerkelijk kan leiden tot schade, hetzij door het strippen van het glazuur van de tanden of het veroorzaken van het tandvlees te wijken door te hard poetsen. Borstelen moet goed worden gedaan met een goede tandenborstel en tandpasta om het meest profiteren.

Basistechniek en duur

Volgens Colgate, moeten mensen poetsen gedurende minstens twee minuten met korte, zachte bewegingen. Kantel de borstel, zodat het zich in een hoek van 45 graden op het tandvlees, ongeacht of u het poetsen van de binnen- of buitenkant van de tanden. Aan de achterkant van de voortanden bereiken, gebruiken een op en neergaande beweging. Na het reinigen van al uw tanden, scrub je tong.

Het kiezen van een tandenborstel

Tandenborstels zijn er in vele vormen en maten. De beste hebben zachte tot medium borstelharen, die plak te verwijderen maar het tandvlees niet beschadigen. De handgreep moet lang genoeg zijn om de achterkant van de mond bereiken, en het schuim moet voldoende klein zijn om de hoek tussen de wang en de tanden helemaal terug. Het is beter om een ​​borstel te kopen met synthetische haren omdat natuurlijke haren bacteriën makkelijker kunnen behouden.
Tandenborstels moeten om de drie tot zes maanden worden vervangen. Om te bepalen of de jouwe moet worden vervangen, controleer de haren voor misvormingen. Vervang ook de tandenborstel na een koude, omdat bacteriën kunnen leven op de borstels en reinfect u.

Het kiezen van Tandpasta

Tandpasta is er in vele verschillende variëteiten. Fluoride is gunstig voor het voorkomen van gaatjes, maar het kan gevaarlijk zijn als ze worden ingeslikt, dus als u de aankoop van tandpasta voor jonge kinderen kan het beter zijn om een ​​fluoride-vrij product te kiezen. Als u gevoelige tanden, kijk voor tandpasta die strontium chloride, die daadwerkelijk helpt seal tanden bevatten.

Flossen

Flossen is een ander belangrijk onderdeel van tandheelkundige zorg, omdat het helpt bij het verwijderen stukjes voedsel vast te zitten tussen de tanden dat poetsen niet kan bereiken. Snijd een draadje dat tenminste een voet lang en wikkel rond een vinger aan elke hand. Schuif de floss tussen een paar tanden en wrijf het heen en weer tegen elke tand. Herhaal deze procedure voor elk paar tanden in de mond. Wees voorzichtig niet te snijden in het tandvlees bij flossen.