Symptomen van Psoratic Artritis

Psoratic artritis of artritis psoriatica, treedt op wanneer mensen met psoriasis artritis ontwikkelen, samen met de huid symptomen geassocieerd met psoriasis. De symptomen van psoriasis zijn onder plekken rode huid bedekt met zilverkleurige schubben. De huid kan ook zeer droog, en kan barsten en bloeden. De huid kan jeuken, branden of te algemeen pijnlijk. Pijn in de gewrichten is het primaire symptoom van psoratic artritis. Gewrichtspijn kan in vijf verschillende patronen en patiënten kunnen ervaren maar een of meerdere van deze patronen in de loop van hun leven.

Symmetrische Psoratic Arthrits Symptomen

Symmetrische psoratic artritis is een aandoening die dezelfde gewrichten van elke zijde van het lichaam beïnvloedt. Gewoonlijk ten minste vijf verschillende paren gewrichten verricht. Deze aandoening veroorzaakt vaak ernstige pijn en zwelling in de gewrichten. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Asymmetrische Psoratic Artritis

Asymmetrische psoratic artritis is de mildste vorm van deze ziekte. Dit type psoratic artritis hetzij alleen invloed voegen aan een kant van het lichaam of andere verbindingen aan verschillende kanten van het lichaam. Vaakst, de polsen, enkels, knieën en heupen worden beïnvloed door pijn in de gewrichten, roodheid en zwelling. Soms zijn de vingers en tenen zal opzwellen en ontstoken raken, zodat ze zien eruit als kleine worstjes, een aandoening genaamd dactylitis.

Spongylitis Psoratic Artritis Symptomen

Spongylitis psoratic artritis is een vorm van artritis die de nek en rug beïnvloedt. Het veroorzaakt de gewrichten, ligamenten en pezen in de nek en rug vlak voor ontstoken. Het kan ook leiden tot stijfheid in de nek. Uiteindelijk kan deze situatie veroorzaken beweging moeilijk vanwege de pijn en ontsteking.

Distale interfalangeale gewricht Overheersend Psoratic Artritis

Distale interfalangeale gewricht overheersende psoratic artritis treft vooral mannen, en het is een zeer zeldzame vorm van artritis. Het heeft alleen invloed op de distale gewrichten, die kleine gewrichten die het dichtst bij de teennagels en vingernagels zijn zijn. Deze aandoening kan leiden tot de nagels te dikken, en worden ontpit en verkleurd.

Destructieve Psoratic Artritis Symptomen

Destructieve psoratic artritis wordt ook wel aangeduid als artritis mutilans. Dit type psoratic artritis ernstig en pijnlijk kan uitschakelen. Deze voorwaarde kan uiteindelijk volledig de kleine botten vernietigen handen en vingers. Dit bot schade kan leiden tot blijvende invaliditeit.