Symptomen van acute Meningitis

Symptomen van acute Meningitis

De hersenen wordt bedekt door drie lagen van membranen (pia, arachnoidea en dura mater) tezamen te noemen de hersenvliezen. Cerebrospinale vloeistof circuleert door de subarachnoïdale ruimte. Beide virussen (aseptische / virale meningitis) en bacteriën kunnen infecteren de hersenvliezen en het hersenvocht, waardoor soortgelijke symptomen, maar acute bacteriële meningitis is een levensbedreigende infectie.

Onset

Volgens Merck Manuals en MedicineWorld, kan uw eerste symptomen van een infectie van de luchtwegen met koorts, keelpijn, hoofdpijn, loopneus en hoesten evenals braken na te bootsen, maar je bent nog steeds alert en normaal gedraagt.

Hoofdpijn / Pain

Binnen 24 tot 72 uur, krijgt u een ernstige hoofdpijn te ontwikkelen en beginnen te prikkelbaar en onrustig te worden, gevolgd door het verhogen van verwarring en desoriëntatie. U kunt tevens een ernstige spierpijn en pijn in de rug.

Stijve nek

Je nek verstijft meestal zo dat je je hoofd niet op en neer kan bewegen (hoewel je het kant kan verplaatsen naar de andere kant). Je nek kan worden gebogen rug.

Verlamming, epileptische aanvallen.

De infectie interfereert met de bloedvoorziening aan de hersenen, waardoor hersenbeschadiging die verlamming, beroerte-achtige symptomen (zoals de onmogelijkheid praten), toevallen en coma veroorzaken.

Huiduitslag

Als meningitis wordt veroorzaakt door meningokokken kan je een rood / puplish huiduitslag, vooral op je romp en benen.

Spread

De infectie kan zich verspreiden naar de hersenen en andere organen (nieren, lever, hart), waardoor encefalitis (hersenenbesmetting) en meervoudig orgaanfalen.