Symptomen van acute Gesloten hoek glaucoom

Symptomen van acute Gesloten hoek glaucoom

Acuut gesloten hoek glaucoom (ook bekend als acuut glaucoom) is een type van glaucoom gekenmerkt door een gevaarlijk snelle toename van de druk binnen het oog. De symptomen zijn plotselinge en ernstige, en als je geen medische hulp snel krijg, het risico van blijvende schade aan de oogzenuw en onomkeerbaar verlies van het gezichtsvermogen is acuut.

Identificatie

Glaucoom is een oogziekte, waarbij de optische zenuw wordt beschadigd door een toename van de intraoculaire oogdruk. Ook bekend als chronische, of primaire open-hoek, glaucoom, deze aandoening heeft geen symptomen en u kunt last hebben van glaucoom al jaren zonder zich bewust van het probleem. Indien onbehandeld, zal echter resulteren in onomkeerbare verlies van gezichtsvermogen.

Terwijl acute gesloten hoek glaucoom wordt ook veroorzaakt door een toename van intraoculaire oogdruk is een plotseling begin aandoening die leidt tot pijnlijke en ongemakken.

Definitie

Acuut gesloten hoek glaucoom treedt op wanneer de ruimte tussen het hoornvlies en de iris van het oog vermindert zo dicht tegen de iris om de normale intraoculaire vloeistofstroom door het oog naar de afvoer plaats te blokkeren. Wanneer de olie niet goed kan worden afgevoerd, kan de intraoculaire oogdruk dramatisch spike, waardoor schade aan de oogzenuw.

De iris "abnormale positie in het oog kan worden veroorzaakt door een aantal factoren: het kan worden geduwd of getrokken voren in het oog door veranderingen in de lens of pupil, vaak gewoon door veroudering; het kan ook worden veroorzaakt door een oog tumor of andere ziekte.

Symptomen

De symptomen van acute gesloten hoek glaucoom zijn streng. Zij omvatten extreme pijn oog; braken; wazig zien, vaak met halo's zichtbaar rond lichten; en intense hoofdpijn. Beide ogen of slechts één kan worden beïnvloed. Het is ook gebruikelijk voor het aangedane oog naar overmatig scheuren.

Behandelingen

Acuut gesloten hoek glaucoom moet onmiddellijk worden behandeld om zo veel schade aan de oogzenuw mogelijk te voorkomen. Een laser procedure, bekend als perifere iridectomy, is op dit moment de meest efficiënte en snelle behandeling van de aandoening. In deze procedure wordt een laser gebruikt om een ​​opening in de iris creëren fluïdum toestaan ​​binnen het oog naar de afvoer plaats gemakkelijker bereiken.

Risicofactoren

Er zijn een aantal risicofactoren die je meer kans om een ​​acute gesloten hoek glaucoom te ontwikkelen. Deze omvatten verziendheid, leeftijd (ouderen lijden aan de aandoening vaker), geslacht en ras. Vrouwen vaker de toestand ontwikkelen en Aziaten en Eskimo lijden aan de aandoening bij een veel hogere snelheid dan andere ras.