Symptomen en diagnose van metabool syndroom

De American Heart Association meldt dat tenminste 50 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten metabool syndroom, een aandoening die niet één maar meerdere delen van de stofwisseling beïnvloedt. Mensen die meerdere metabole problemen hebben een groter risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten en diabetes of een beroerte. Routine testen en fysieke examens kunnen de symptomen van het metabool syndroom op te sporen en tot een passende behandeling.

Body Shape

Eén van de tekenen van metabool syndroom obesitas, met name een zware torso. Mensen die beschreven als een appel wordt gevormd kan metabool syndroom.

Bloeddruk

Hoge bloeddruk, samen met andere metabole factoren, kan een symptoom van metabool syndroom.

Triglyceriden

Mensen die het metabool syndroom hebben vaak een hoge triglyceriden, een soort vet in het bloed. Worden beschouwd als een symptoom van metabool syndroom, hoge triglyceriden komen met lage HDL.

Insuline

Insulineresistentie, een toestand waarin het lichaam niet goed kan gebruiken insuline, is een van de belangrijkste symptoom van het metabool syndroom. Mensen die het metabool syndroom kan al diabetes hebt of aanleg voor de aandoening.

Diagnose voor Mannen

Een reeks van diagnostische testen zal metabool syndroom vertonen wanneer iemands middel groter is dan 40 centimeter rond en als zijn HDL (goede cholesterol) meet lager dan 40 mg / dL. Nuchtere bloedsuikerwaarden van meer dan 100 mg / dL voor zowel mannen als vrouwen kunnen het metabool syndroom te geven.

Diagnose voor Vrouwen

Metabool syndroom kan de diagnose voor vrouwen van wie de tailles meet 35 centimeter rond of meer zijn. Triglyceridenwaarden onder 50 mg / dL kan bijdragen aan de diagnose. Bloeddruk boven 130/85 voor zowel mannen als vrouwen kan ook aangeven metabool syndroom.