Substance Abuse Assessment Gereedschap

Substance Abuse Assessment Gereedschap

Ongeveer 21,8 miljoen mensen toegelaten tot het gebruik van illegale drugs in 2009, volgens de Substance Abuse en National Survey Mental Health Services Administration's over drugsgebruik en gezondheid. Illegale drugs amfetamines, barbituraten, club drugs, cocaïne, hallucinogenen, vluchtige stoffen, marihuana, sedativa en tranquillizers. Middelenmisbruik, of de stof is illegale drugs of alcohol, kan leiden tot verwoestende gevolgen voor individuen, gezinnen en de samenleving als geheel.

Addiction Severity Index Baseline

De Addiction Severity Index Baseline (ASI-B) is waarschijnlijk de meest voorkomende hulpmiddel bij de diagnose van middelenmisbruik ernst, meldt de Universiteit van Washington. De ASI-B adressen zeven gebieden van levensstijl een stof misbruiker's - het gebruik van alcohol, drugs en medicijnen gebruik, werkgelegenheid, sociale status, familiale steun en status, psychiatrische gezondheids- en medische toestand. De één uur durende interview identificeert probleemgebieden te richten op in een herstelplan. Toediening van de test vindt plaats op een computer, met pen en papier, of als een interview afgenomen door een getrainde arts. De Addiction Severity Follow-up (ASI-F) duurt ongeveer 15 minuten en meet de vooruitgang van het individu en de veranderende behoeften.

Alcohol Afhankelijkheid Schaal

De alcoholverslaving Scale (ADS) bestaat uit 25 vragen naar gebieden zoals de dwang om te drinken, niet kunnen drinken beheersen, ontwenningsverschijnselen, alcohol tolerantie en hoe de individuele gedraagt ​​bij het zoeken alcohol. Volwassenen, tieners en adolescenten kan de ADS nemen. De test - gegeven in geautomatiseerde, pen-en-papier, of interview instellingen - duurt maximaal 10 minuten in beslag. Geen speciale training vereist om de test uit te voeren. De ADS is bepalend voor de ernst van alcoholmisbruik en helpt bij de bouw van een behandelplan.

Composite International Diagnostic Interview Substance Abuse Module

De Composite International Diagnostic Interview Substance Abuse Module (CIDI-SAM) bestaat uit vijf delen, waarvan vier diagnostische. De diagnostische afdelingen van de CIDI-SAM, of SAM, bevatten vragen over demografie, tabak, alcohol en drugs. Een vijfde hoofdstuk behandelt cafeïne. Onder de vragen zijn hoe oud de respondenten waren toen ze begonnen met het gebruik van drugs en alcohol, hoe vaak ze gebruik maken van elke stof en hoeveel ze gebruiken. De vragen bestrijken eerste begin, de lengte en de ernst van de symptomen die gepaard gaan met de alcohol-en drugsmisbruik. Vragen ook aandacht besteden aan ontwenningsverschijnselen en psychologische, sociale en fysieke reacties op stoffen. De test, door een getrainde arts toegediend, duurt het tot 45 minuten in beslag. Dit assessment tool is geautomatiseerd, en de scores zijn direct beschikbaar.

Drug Abuse Screening Test

De Drug Abuse Screening Test (DAST) is geschikt voor gebruik in klinische of niet-klinische instellingen. Het bevat 28 vragen met betrekking tot de gevolgen die verband houden met drugsgebruik, het nemen van maximaal vijf minuten in beslag en twee minuten om te scoren. De DAST geeft clinici een algemeen overzicht van het drugsgebruik van de patiënt en geeft aan gebieden die verdere studie. Deze maatregel helpt clinici peilen naar de intensiteit van het drugsgebruik van de patiënt maar ook het aanbieden van begeleiding voor de vereiste behandeling plan.