Stigma van Geestelijke Gezondheid Behandeling

Er is stigma op psychische aandoening. Het was ooit geloofd dat het hebben van psychische problemen een teken van zwakte was. Hoewel de meeste mensen vandaag de dag accepteren dat een psychische aandoening heeft vaak een biologische basis, zijn er nog veel angsten en vooroordelen te overwinnen.

De feiten

Veel mensen met een psychische aandoening rapport dat de manier waarop anderen hen oordelen voorkomt dat ze het hebben van een bevredigend leven. Mensen geloven vaak dat iemand met psychische problemen is gevaarlijk of zwak. Veel vormen van geestesziekten worden geërfd, en zijn niet het gevolg van zwakte of karakter gebreken.

Betekenis

Volgens de American Psychiatric Association, maar liefst 1 op de 5 mensen lijden aan een vorm van geestesziekte. Echter, veel volwassenen melden dat ze niet zou zien een psychiater onder alle omstandigheden. Het is jammer dat de angst voor stigmatisering leidt tot angst voor het ontvangen van de geestelijke gezondheid behandeling.

Media Invloed

Stigma naar degenen die geestelijk ziek wordt verergerd door de media. Films portretteren vaak stereotiepe "psycho" tekens die meestal worden afgeschilderd als gewelddadig en gevaarlijk. Het feit is dat de meeste mensen die lijden aan een psychische aandoening zijn niet gevaarlijk.

Effecten

Mensen die geestelijk ziek kan banen, huisvesting of verzekering worden geweigerd. Het eindresultaat is dat de mensen die ze geloven geesteszieken te vermijden die in behandeling kan zijn omdat ze bang zijn te worden beoordeeld.

Overwegingen

Psychische aandoening is net zo echt als andere ziekten, en mensen die de geestelijke gezondheidszorg behandeling te zoeken moeten worden behandeld met dezelfde compassie en respect als mensen die last hebben van enige andere vorm van ziekte.