Spironolacton Ear-Ringing Side Effect

Spironolacton Ear-Ringing Side Effect

Spironolacton is een medicijn dat wordt gebruikt om een ​​aantal problemen te behandelen. Er zijn echter een aantal overwegingen rekening te houden bij het nemen spironolacton, zoals bijwerkingen die veroorzaakt worden door het geneesmiddel. Tinnitus of oorsuizen, is een van deze bijwerkingen.

Spironolacton

Spironolacton wordt gebruikt om mensen van wie het lichaam produceren te veel aldosteron, een natuurlijk hormoon geproduceerd, evenals lage kalium, vochtretentie en lever, hart en nierziekte. Het kan tinnitus veroorzaken wanneer het wordt gecombineerd met furosemide. Spironolacton wordt gecombineerd met furosemide de hoeveelheid urine uitgescheiden, waarbij vloeistofniveaus vermindert in het lichaam.

Side Effects

Alle geneesmiddelen kunnen ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Echter, deze moeten afnemen na verloop van tijd als je lichaam groeit gewend aan de effecten van de drug. Evenals tinnitus, spironolacton en furosemide kan ertoe leiden dat u jicht, seksuele disfunctie, onregelmatige menstruatie, borstgroei, hoofdpijn, duizeligheid, spierkrampen, droge mond en huiduitslag ervaren. Ernstige bijwerkingen die een probleem met de manier waarop uw lichaam is het omgaan met de medicatie te geven zijn diarree, braken, convulsies en tinnitus.

Tinnitus

Tinnitus is een term die wordt gebruikt om een ​​beltoon te beschrijven in de oren. Tinnitus kan een neveneffect van spironolactone zijn wanneer het wordt gemengd met furosemide. Als je tinnitus ervaart tijdens het gebruik van spironolacton en furosemide moet u onmiddellijk contact opnemen met uw arts, als tinnitus wordt ook veroorzaakt door andere ernstige aandoeningen, zoals hersentumoren. Tinnitus kan ook leiden tot duizeligheid en verwarring, die ernstig ongeluk letsel kan veroorzaken.

Behandeling

Aangezien tinnitus is meestal een symptoom van een andere aandoening of een neveneffect van de medicatie kan gewoonlijk worden behandeld door de ziekte behandelen. Bij spironolacton en furosemide, dient de tinnitus worden behandeld door het ophouden om de medicatie.

Alternatieven

Als spironolacton en furosemide een ernstige bijwerking heeft veroorzaakt, zoals tinnitus, maar je moet nog steeds een diureticum te gebruiken, zijn er een aantal over-the-counter alternatieven. Er zijn vier groepen van diuretica: thiazide, lus, kalium-sparende en koolzuuranhydraseremmers. Spironolacton behoort tot het kaliumsparend groep en furosemide behoort tot de lus groep. Als deze medicijnen tinnitus veroorzaakt hebben, vraag dan uw apotheker te bevelen drugs uit de thiazide-groep, zoals chloorthiazide, methyclothiazide en polythiazide, of de koolzuuranhydraseremmer groep, zoals acetazolamide, dichloorfenamide en methazolamide. Omdat deze geneesmiddelen behoren tot een andere groep diuretica, ze minder waarschijnlijk dezelfde ernstige bijwerking veroorzaken.