Sociale Zekerheid en Gehandicaptenzaken

Sociale Zekerheid en Gehandicaptenzaken

Sinds 1954 werd de federale Social Security Administration (SSA) arbeidsongeschiktheidsuitkeringen is voorzien voor werknemers. De SSA programma voor gehandicapten is veranderd door de jaren heen, maar blijft een middel om directe financiële hulp aan alle mensen die lichamelijk of geestelijk niet in staat om werk uit te voeren en verdien een geloofwaardige inkomen te voorzien. Wat is belangrijk om te onthouden, echter, bij het aanvragen van SSA arbeidsongeschiktheidsuitkeringen is het besluit om de aanvraag goed te keuren is een gerechtelijke beslissing, niet medisch. Een arts kan SSA handicap niet toe te kennen, kan alleen de SSA de handicap te vast te stellen door middel van.

Werk

Het belangrijkste probleem met SSA handicap is dat een aanvrager (of "eiser," iemand die beweert de status van gehandicapten) niet kunnen werken. De logica lijkt vanzelfsprekend - een persoon kan niet werken en uitgeschakeld worden van het werk. Eisers zullen echter vaak gelden voor arbeidsongeschiktheid tijdens het werken met veel pijn, lichamelijke of geestelijke beperkingen. Helaas wordt het werk zoals gedefinieerd door SSA niet toegestaan ​​terwijl het aanvragen van arbeidsongeschiktheid.

SSA echter definieert werk een beetje ruimer dan gewoon naar een baan. Het werk moet een substantiële winstgevende activiteit (SGA) zijn. Sommige banen uitgevoerd kan slechts aan één of twee van de criteria en dus niet worden beschouwd als werk. Arbeiders verdienen van een kleine hoeveelheid geld in deeltijd doen geïmproviseerde werk voor een vriend of familielid zou niet voldoen aan de SGA eisen. Het onderscheid kan verwarrend zijn en overleg met de SSA over het werk van de status is van belang voor het nastreven van arbeidsongeschiktheidsuitkeringen.

Andere Work

Eisers worden regelmatig geweigerd SSA arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, omdat ze in staat zijn om ander werk te doen. SSA biedt geen arbeidsongeschiktheidsuitkering als een eiser niet in staat is om een ​​bepaald werk te doen - in plaats, wanneer de eiser geen werk niet kan doen. Een voorbeeld is een 40-jarige metselaar met een middelbare school diploma en een ernstige spier- en skeletaandoeningen terug conditie. SSA zou de werknemer niet meer herkennen kan ladders klimmen en dragen zware bakstenen en mortel. Maar de werknemer zou kunnen leren om te zitten aan een bureau, beantwoorden telefoons, type of zelfs licht fabriek productiewerk doen. Als zodanig is de bepaling handicap zou zijn de voorwaarde dat eiser ernstig is (wat betekent SSA stemt de eiser kan niet langer een baksteen metselaar), maar de voorwaarde belet niet dat al het werk. De vordering zou worden ontzegd.

Leeftijd en opleiding

Een ander probleem van invloed SSA handicap is leeftijd en opleiding van de aanvrager. Heel eenvoudig, zou een oudere werknemer (meer dan 55) met een lagere opleiding (minder dan een middelbare school diploma) niet zo moeilijk zijn om te kwalificeren voor SSA handicap als een jongere werknemer met een hbo-opleiding, zelfs als ze hadden allebei dezelfde diagnose en conditie. Dit komt omdat de leeftijd en de impact onderwijs het vermogen van een werknemer om andere vaardigheden te leren en ander werk te doen. Een oudere persoon op de baan voor vele jaren heeft geleerd vaardigheden die specifiek zijn voor de job. Minder onderwijs zou betekenen dat ze minder kans om nieuwe vaardigheden te leren zou zijn. Jongere, hoger opgeleide werknemers niet over deze belemmering en kan ander werk gemakkelijker te leren.