Smärtlindring Från Mouth Thrush

Mun trast, även känd som muntorsk, candidiasis eller candida, orsakas av en svampinfektion i munnen som penetrerar membranen i munnen. Även om alla har en viss mängd Candida, triggers som tar antibiotika, genomgår kemoterapi eller har immunterapi infektioner såsom AIDS kan orsaka munnen trast. Denna smärtsamma utslag kan orsaka smärta och en brännande känsla i munnen, som kräver behandling.

Over-the-counter behandlingar

Patienter som upplever mun trast till följd av tar antibiotika kan ha möjlighet att motverka dessa effekter genom att äta unflavored yoghurt eller ta acidophilus piller eller flytande läkemedel som kan återställa bakterier i kroppen. Om de trast symptomen är så smärtsamt att borsta tänderna är omöjlig, kan sköljning av munnen med en 3 procent väteperoxidlösning hjälpa.

Receptbelagda läkemedel

För vuxna med försvagat immunsystem, kan en läkare förskriva läkemedel som kan förstöra svampen. Dessa svampdödande läkemedel kan komma i piller, sugtabletter eller flytande (som kan vara särskilt användbart om infektionen gör det svårt att svälja) former. De med leverskada kanske inte kan ta svampdödande läkemedel som de kan bromsa leverfunktionen. Dessa mediciner kan tas från 10 till 14 dagar för att rensa infektion. Vanliga namn inkluderar nystatin, amfotericin och mikonazol. Om dessa läkemedel visa sig ineffektiva, kan injektioner som innehåller svampdödande läkemedel användas för att rensa infektion.

Herbal Remedy

Gentianaviolett har använts för att förebygga svampinfektioner och lindra smärta på grund av dessa infektioner i kroppen. Den är tillgänglig utan ett recept, och framställs typiskt som en lösning i vatten, anbringades sedan på det drabbade området.