Slechtste Fatty Foods

Slechtste Fatty Foods

Er zijn verschillende soorten vetten: "slechte" vetten, die verzadigde vetten en transvetten, en "goede" vetten, die zijn enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten. Wat te eten bij het selecteren, is het belangrijk om niet alleen de hoeveelheid, maar het soort vet in het als goed beschouwen. Vermijd de slechte vetten; ze verhogen slechte cholesterol --- low-density lipoprotein, of LDL. Teveel LDL-cholesterol kan bijdragen aan hart-en vaatziekten en beroerte.

Dierlijke vetten

Cholesterol is alleen te vinden in dierlijke voedingsmiddelen. Sommige van deze voedingsmiddelen, zoals boter, kippenvet, spek en reuzel zijn duidelijk. Er anderen die minder bekend. Hotdogs, orgaanvlees, een lunch vlees, gevogelte en eend zijn rijk aan ongezonde vetten. Oliën uit plantaardige bronnen bevatten geen cholesterol, maar er zijn een paar uitzonderingen: kokosolie en palmpitolie.

Bevroren Diners en Dressings

Er is veel slechte vetten verstoppen in diepvriesmaaltijden. Bevroren pot taarten --- op 11 tot 15 gram vet per portie --- is een van de ergste overtreders. Macaroni en kaas, pizza en gepaneerde vis en kip bevatten transvetten. Het label zou lezen "vetarm", maar koper beware --- dat vet is nog steeds transvet.

Salade dressing is een andere vette boosdoener. Tuurlijk, dressing maakt salade interessanter, maar de bladgroenten blijven goed voor je alleen als je dressings gebruiken in de juiste hoeveelheden. Sommige dressings bevatten veel vet en anderen met het label "laag vetgehalte" kan transvetten of hogere niveaus van natrium en suiker bevatten.

Snoep en Dranken

Kaneel broodjes en donuts zijn niet gegeten omdat ze gezond zijn, dus voordat draaien openen van een gekoelde buis van deze snoepjes en knallen ze in de oven, beschouwen hun inhoud. Een kaneel roll met poedersuiker heeft meer dan een dag aan vet en maximaal 20 gram suiker --- dat is ongeveer de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Wat donuts, één heeft ongeveer vijf gram transvet en bijna vijf gram verzadigd vet.

En als je houdt van je ijskoffie, maar wil terug op vet te snijden, hebben het gemaakt met magere melk en laat de slagroom bovenop. Niet-zuivel creamers, opgeklopte toppings bevatten hoge niveaus van slagader-verstoppingen transvet.