Slapen Onderbreking in Menopauze

Sleep onderbreking tijdens de peri-menopauze en de menopauze wordt veroorzaakt door een groot aantal factoren, waaronder nachtelijk zweten, opvliegers, rusteloze benen, vaak moeten plassen, gespierd en gezamenlijke ongemak en stress die allemaal bijdragen aan onvoldoende rust.

Menopauze geassocieerd met een slechte slaap

Volgens WebMD.com, slaapstoornissen aanzienlijk toenemen na de menopauze. Menopauze wordt gewoonlijk geassocieerd met een slechte kwaliteit van de slaap, die de uitkomst van zowel psychologische factoren en hormonen die in beweging zijn. Als een vrouw is met opvliegers, kan het ertoe leiden dat haar wakker. Voordat de opvlieger optreedt, de temperatuur van het lichaam stijgt, die meestal wekt een vrouw uit zijn slaap, omdat het voelt alsof je in een inferno. Zelfs als de opvliegers niet volledig haar wakker, zal het van invloed op haar genoeg om haar te bevrijden van een diepe, rustgevende fase van de slaap in een lichtere, minder herstellende fase. Sommige vrouwen in de overgang zal ervaren opvliegers voor een jaar, terwijl anderen hen zal hebben voor maximaal vijf jaar. Opvliegers kunnen niet significant slaap verstoren tijd, maar ze zeker verknoeien kwaliteit van de slaap en kan leiden tot vermoeidheid de volgende dag.

Andere voorvallen

Als een vrouw is emotioneel overstuur, kan ze een harde tijd te ontspannen en in slaap vallen, die snijdt in haar rusttijd hebben. Sommige menopauzale vrouwen melden dromen overdreven en woelen en draaien veel. Als u krijgt een paar keer tijdens de nacht naar het toilet, wordt dit beschouwd als een goede indicator van de verstoorde slaap kwaliteit.

Ademhalingsstoornissen; Gebrek aan Serotonine

Wanneer hormonen een vrouw afnemen tijdens de menopauze, kan dit resulteren in slaap verstoorde ademhaling zoals snurken. Veel vrouwen niet beginnen snurken tot ze in de menopauze. Dit kan een teken zijn van obstructieve slaapapneu (OSA) zijn. Als oestrogeen afneemt, is er een afname van serotonine, die nodig is om melatonine, dat de slaap hormoon.

Not Unusual

De Sleep Foundation wijst erop dat de slaap problemen zijn vaak het resultaat van angst en depressie, die veel vrouwen ervaren in deze tijd van hun leven. Menopauze is een belangrijke overgang in het leven van een vrouw. Er zijn talloze fysieke en emotionele uitdagingen die moeten worden voldaan. Vrouwen melden de meeste slaapproblemen tijdens deze fase van hun leven. Maar liefst 61 procent van de postmenopauzale vrouwen klagen over slapeloosheid problemen.

Wat te doen

Als je met slaapproblemen, jurk voor bed in lichte kleding, vermijd zware dekens en, indien nodig, zet een ventilator of airconditioning om luchtcirculatie te verhogen. Heeft cafeïne of alcohol te drinken voor het slapen gaan, en vermijd zuur en gekruid voedsel dat opvliegers kunnen veroorzaken. Probeer wat lichaamsbeweging te krijgen elke dag, dat je uit zal dragen en helpen beter slapen.