Sinus tarsi Behandeling

Wanneer u last heeft van sinus tarsi syndroom, heeft het kanaal tussen het onderste deel van je enkelgewricht en de hiel een soort van schade. Rolling je enkel is veruit een van de meest voorkomende oorzaken van deze schade, maar het kan ook een combinatie van slechte conditionering en overmatig gebruik van de voet en de medische aandoeningen zoals artrose betrekken. Ongeacht de werkelijke oorzaak van het syndroom, het kanaal en het omringende weefsel vaak wordt ontstoken, wordt gevraagd pijn en gevoeligheid bij enkel tijdens dragende activiteiten. Echter, behandeling beschikbaar is om verlichting te brengen van deze ongemakkelijke toestand.

Self-Care

Voor de meeste mensen die lijden aan sinus tarsi syndroom, zelfzorg maatregelen zijn alles wat je echt nodig hebt over hulp aan te brengen. Om de behandeling te beginnen, proberen om elke ontsteking van de sinus tarsi te verminderen. Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's), zoals ibuprofen of naproxen, goed werken in deze situatie, maar je moet ook rekening houden periodiek icing het gebied, vooral bij het begin van de pijn. Beide behandelingen verminderen ontsteking (ofwel chemisch of handmatig), zodat de eventuele van de geassocieerde pijn verlichten. Solliciteer ijs voor een periode van niet meer dan 15 minuten per keer, als een langere periode kan eigenlijk verder verwonden het gebied.

Nadat je ontsteking en pijn hebben verminderd, immobiliseren de voet. Dit kan gedaan worden door simpelweg wikkelen een elastisch verband rond de enkel en boog van de voet of met een apparaat genaamd een enkel sleeve. Ofwel methode moet de beweging te beperken en helpen om verdere irritatie en beschadiging van de sinus tarsi te voorkomen.

Omdat je nodig hebt om het gebied voor het goed te genezen te ondersteunen, te investeren in een paar schoenen met een goede boog en een aantal schokbestendigheid. Dit zorgt ervoor dat de juiste voet monteurs worden gebruikt tijdens het wandelen of zelfs lopen. Slecht passende of slecht gebouwde schoenen kunnen de klachten verergeren. Te ontdoen van alle oude of verkeerde schoeisel.

Professional

Terwijl zelfzorg een lange weg te gaan tot de behandeling van sinus tarsi syndroom, contact opnemen met een medische professional om er zeker van dat u de juiste zorg voor de conditie. Sommige gevallen van sinus tarsi syndroom moet een cursus van corticosteroïden, oraal of intraveneus (injectie), om de aandoening te behandelen. En net zoals NSAID's, dit recept medicatie vermindert de ontsteking in dit gebied van de voet en het verlicht de pijn.

Voor anderen is elektrotherapie nodig. Met deze vorm van behandeling, zijn echo's gericht in de sinus tarsi om de ontsteking te verminderen en te helpen bij de genezing. Dit wordt vaak gevolgd met een vorm van fysieke therapie, waarbij een reeks van oefeningen worden opgericht om niet alleen het versterken van de voet, maar ook leren de juiste voet mechanica evenals om het even welke wijziging aan de plaatsing van de voet tijdens de activiteiten.

Chirurgische

Hoewel zeldzaam, sommige gevallen van sinus tarsi syndroom vereisen een chirurgische procedure. In deze vorm van behandeling, de schade binnen dit gebied van de voet handmatig hersteld met ofwel artroscopie of een daadwerkelijke incisie.