Schimmel Roos

Schimmel Roos

Roos is een vorm van droge schilferige huid op de hoofdhuid die uit valt in vlokken. Het is een irritant probleem voor veel mensen. Een mogelijke oorzaak van roos is een overmatige groei van de schimmel op de hoofdhuid. Roos kan niet worden genezen, maar er zijn manieren om te proberen het onder controle te houden.

Schimmel

Hoewel de precieze oorzaak van roos onbekend blijven, kan worden veroorzaakt door een schimmel genaamd Pityrosporum ovale. Er is altijd een zekere schimmel op de hoofdhuid. Soms is de schimmel kan beginnen te voeden met de olie op de huid en ongecontroleerd vermenigvuldigen. Dit proces veroorzaakt meer dode huidcellen dan normaal worden geduwd naar de oppervlakte van de huid en afschilferen.

Vette huid

Omdat schimmel roos wordt veroorzaakt door de schimmel eten van de olie op de huid, de vettere huid de kans dat een persoon te lijden aan roos. Daarom mannetjes en vooral mannetjes de pubertijd, zijn bijzonder gevoelig voor schimmel roos als mannen vaak vettere huid dan vrouwen.

Behandelingen

Anti-roos shampoos zijn direct beschikbaar in de meeste winkels die shampoo dragen. Zij zijn het beste voor de bestrijding van milde aanvallen van roos en moet ofwel seleniumsulfide of zinkpyrithion bevatten. Anti-schimmel shampoo, zoals Nizoral en Dandrazol, zijn hoofdhuid schimmel die hoofdroos veroorzaakt bestrijden. Anti-schimmel shampoo moet ketoconazol bevatten.

Andere voorwaarden

De overtollige olie die roos veroorzaken kunnen ook leiden tot andere aandoeningen, zoals blepharitis, een aandoening die het oog treft. Vanwege dit risico is een goed idee om olie te verlagen op de huid. Dit kan door ten minste een keer wassen van het haar en de huid per dag.

Overwegingen

Raadpleeg altijd uw arts als je gaat om een ​​medicinale shampoo te gebruiken. U moet ook uw arts raadplegen als u vindt dat uw hoofdroos hetzelfde blijft of toeneemt, ondanks pogingen tot behandeling. De schilfering van de huid die roos ook veroorzaakt kunnen elders op het lichaam verschijnen.