Salmonella versus de Griep

Salmonella versus de Griep

Salmonella en griep soortgelijke verschijnselen, zodat ze kunnen verward worden voor elke andere bij officiële diagnose niet is gesteld. Naar de dokter gaan is de beste manier om een ​​diagnose van een aandoening, met inbegrip van salmonella en de griep te krijgen.

Identificatie

Salmonella is een bacteriële infectie van het darmkanaal na consumptie ontlasting of besmet voedsel. Het griep, ook bekend als influenza, is een virale infectie die van de ene persoon kan worden overgedragen naar de andere.

Effecten

Symptomen van salmonella zijn braken, misselijkheid, koorts, buikpijn, koude rillingen, spierpijn en hoofdpijn. Griepsymptomen omvatten rillingen, hoofdpijn, hoesten, vermoeidheid en spierpijn, plus diarree en braken bij kinderen volgens de Mayo Clinic.

Time Frame

De griep zal meestal verdwijnen binnen enkele dagen, volgens de Mayo Clinic. Salmonella kan duren 4-7 dagen.

Preventie / Solution

Er is geen remedie voor de griep of salmonella, en de meeste gevallen verdwijnen op hun eigen. Preventie van de griep is inclusief wassen van de handen vaak en het krijgen van griep shots. Salmonella preventie gaat koken van voedsel grondig en wassen van de handen zorgvuldig na gebruik van de badkamer.

Expert Insight

In sommige gevallen kan de patiënt niet in staat om te vertellen of hun ziekte was salmonella of griep, volgens Dr Aris Assimacopoulos, een Avera Health besmettelijke ziekte specialist in South Dakota.

Behandeling

Symptomen van maagklachten en diarree geassocieerd met salmonella kan worden verminderd met over-the-counter anti-diarree geneesmiddelen, volgens de Mayo Clinic. Griep symptomen kunnen worden behandeld met over-the-counter pijnstillers, rust en vloeistoffen.