Sällsynta menstruationer Disorders

En kvinna har en menstruationscykel varje månad, som innebär olika förändringar i äggstockarna, brösten, slidan och livmodern. Den genomsnittliga varar fem dagar och sker i genomsnitt 28 dagar, även om dessa siffror kan variera från kvinna till kvinna. Även om de flesta kvinnor upplever normal menstruationscykel, det finns cirka flera olika typer av menstruationsrubbningar som du bör vara medveten om.

Onormal uterin blödning

Onormal uterin blödning, även kallad AUB, är när en kvinna upplever kraftiga blödningar under sin period. Om du har AUB, kommer du att förlora 10 till 20 gånger mer blod än normalt förloras under en period. Enligt friska kvinnor webbplats kan AUB uppstå i alla åldrar att en kvinna har en menstruationscykel. Några av orsakerna till AUB inkluderar hormonell obalans, missfall och strukturella verksamheter i livmodern. Vissa medicinska tillstånd som kan orsaka AUB inkluderar sköldkörtelproblem, leukemi och blodproppar.

Hypomenorrhea

Hypomenorrhea är en lätt flöde av blod under menstruationen, enligt Pregnology.com. Denna störning består av observation, vilket innebär att under menstruationsperioden, finns det tillfällen när blodet strömmar regelbundet och andra tider då det är mycket lätt. Hypomenorrhea är vanligast hos personer med sköldkörtelvillkor och njursjukdomar.

Amenorré

Amenorré är frånvaron av en period. Enligt friska kvinnor hemsida är amenorré ett normalt tillstånd, om den inträffar före puberteten, under graviditeten eller efter klimakteriet. Primär och sekundär finns två typer på amenorré. För kvinnor som inte har mens vid 16 års ålder, är primär amenorré diagnostiseras vanligen. Primär amenorré orsakas av hormon regler. Sekundär amenorré diagnostiseras när en kvinna som oftast har perioder regelbundet slutar mens i mer än tre månader. Detta kan orsakas av stress, sjukdom och andra förhållanden som påverkar östrogennivåerna.
.

Premenstruell dysfori

Premenstruell dysfori kallas PMDD, som drabbar cirka 3 till 5 procent av kvinnorna, enligt friska kvinnor hemsida. PMS och PMDD är liknande men skiljer sig genom nivån eller symtomens svårighetsgrad. Till exempel kan någon med PMS uppleva en lätt huvudvärk, medan någon med PMDD kan uppleva en migrän. Några symptom på PMDD inkluderar humörsvängningar och ångest. Depression är också en viktig del av PMDD.

Dysmenorré

Dysmenorré är också känd som mensvärk. Det finns två typer av dysmenorré. Primär dysmenorré är kramper som försvinner efter några dagar. Dessa kramper är inte relaterade till några andra fysiska förutsättningar. Sekundär dysmenorré, dock kan orsakas av ett fysiskt tillstånd och förekommer år efter en kvinna har någonsin börjat menstruera. Symptomen är yrsel, kräkningar och svettning.