Risico's van de Blaas Chemotherapie

Risico's van de Blaas Chemotherapie

Thiotepa, mitomycine en doxorubicine zijn de meest voorkomende chemotherapie geneesmiddelen voor de behandeling van blaaskanker. Blaas chemotherapie zelf levert risico's voor de patiënten, omdat deze krachtige drugs dan kan soms blijvende effecten op het lichaam te verlaten. Tijdens de behandeling zullen artsen draaien doorgaans bloedonderzoek naar de nieren en de blaas functie te meten. Vertel uw arts over eventuele bijwerkingen die u ervaart.

Wat is Chemotherapie?

Chemotherapie kan worden toegediend als een enkel middel of een combinatie van medicijnen. De geneesmiddelen zijn ontworpen om kankercellen te doden en de grootte van tumoren verminderen en om kanker te bestrijden en de kwaliteit van leven verbeteren. De geneesmiddelen werken door te interfereren met het vermogen van kankercellen te verdelen en te reproduceren.

Mild Risico's van de Blaas Chemotherapie

Patiënten kunnen blaaswand irritatie en pijn bij het plassen. Zoals met veel van de geneesmiddelen die in chemo, misselijkheid en braken zijn vaak bijwerkingen. Patiënten kunnen anti-braken (anti-emetica) en anti-misselijkheid medicatie ontvangen voordat zij beginnen hun behandeling voor de dag. Hoofdpijn, constipatie, zweertjes in de mond, wazig zien, haaruitval, bloedarmoede, huidreacties, slapeloosheid en kaakkramp zijn andere mogelijke bijwerkingen. Sommige patiënten kunnen spruw of herpes simplex virus infecties te ontwikkelen. Vochtretentie is een andere mogelijke risico's.

Ernstige risico's

Twee specifieke chemotherapie middelen geassocieerd met toxische bijwerkingen de blaas. Cyclofosfamide en ifosfamide kan leiden tot cystitis. Terwijl diarree is in eerste instantie niet een ernstige bijwerking, en eigenlijk heel gewoon, moet de patiënt gehydrateerd te blijven of uitdroging kan in - wat leidt tot ernstige complicaties. Tegen diarree therapie kan omvatten soep, water of de patiënt & rsquo; s favoriete drankje. Er zijn een groot aantal anti-diarree medicijnen om te helpen ook. In ernstige gevallen kan intraveneuze vloeistof ondersteuning vereist. Sommige geneesmiddelen kunnen bijwerkingen op het hart. Patiënten die chemo krijgen voor blaaskanker kunnen ook last overmatig bloeden of blauwe plekken.

Andere risico's

Sommige patiënten kunnen overgevoelig zijn voor chemo zijn. Zij ervaren symptomen zoals jeuk, piepende ademhaling, netelroos, beklemming op de borst, koude rillingen en lage bloeddruk. Chemo kan ook onvruchtbaarheid veroorzaken of schade aan de voortplantingsorganen.

Redenen voor Blaas Chemotherapie

Chemotherapie is een keuze van een behandeling voor mensen met blaaskanker. Patiënten kunnen hebben gehad hun blaas verwijderd of hebben een operatie voor een tumor had, of die met Fase IV blaaskanker kan nog chemo krijgen. In de vroege stadia van blaaskanker, chemo wordt gewoonlijk rechtstreeks toegediend in de blaas. Anders wordt intraveneus toegediend.