Remedies voor een Renal Cortical Cyst

Een niercyste of niercyste, is een met vloeistof gevulde zak die zich ontwikkelt in één of beide nieren. Deze zakjes bevatten een waterige vloeistof en hebben meestal een ronde of ovale vorm. Typisch benigne (goedaardige), nier cysten zelden problemen. In feite, veel mensen gaan door hun hele leven zonder ooit te weten dat ze een nier cyste. Als u vermoedt dat u een nier cyste, kijken naar behandelingsmogelijkheden zo snel mogelijk.

Symptomen en Opsporing

Symptomen van een renale corticale cyste onder meer pijn in je rug en buik en langs je zij tussen je ribben en heup; vaak moeten plassen; bloederige of donkere urine; en koorts. Als u last heeft van deze symptomen, raadpleeg dan uw arts, die u en orde tests die renale cysten kan detecteren kan onderzoeken. Uw arts zal een echografie, computertomografie (CT) of magnetische resonantie beeldvorming (MRI) gebruiken om uw nieren te scannen en zoeken naar cysten.

Behandeling

Als u een kleine nier cysten die niet veroorzaakt u problemen, zal uw arts over het algemeen met rust laten, hoewel ze op kan volgen met extra scans in zes tot 12 maanden. Maar als u symptomen van een renale corticale cyste ervaart, zal uw arts waarschijnlijk u sturen naar een uroloog, die is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen nierproblemen.

Uw uroloog zal bepalen of uw nier cysten willekeurig gegroeid zijn, of dat ze het gevolg zijn van polycystische nierziekte (PKD) --- een erfelijke ziekte van de doelstellingen van de nieren en de oorzaken van de groei van niercysten. Kleine of enkele niercysten zal over het algemeen je geen kwaad doen, maar meerdere of grote cysten kunnen pijn, infectie en schade veroorzaken aan de nieren. Als uw uroloog vermoedt PKD, plannen tweejaarlijkse scans om te controleren op de aanwezigheid van cysten in de nieren.

Een arts kan uitlekken en permanent kleine renale corticale cysten verharden door het inbrengen van een naald rechtstreeks in hen. Het proces verwijdert vocht en vervangen door alcohol, waarbij het weefsel dat maakt de cyste uitharden veroorzaakt.
Grotere cysten kan chirurgische verwijdering vereisen. De meeste chirurgen liever laparoscopische chirurgie, die kleinere incisies, een kortere ziekenhuisopname en een sneller herstel impliceert. Tijdens de operatie maakt de chirurg de cyste van materiaal af te voeren en vervolgens te verwijderen of wegbranden de buitenste laag van het weefsel.