Redenen voor een echocardiogram

Een echocardiogram (ECG) is een niet-invasieve test die geluidsgolven gebruikt om een ​​arts om duidelijk vast te stellen hoe uw hart functioneert, terwijl de structuur te visualiseren (hart muren, kleppen). EKGs mogelijk uw arts te diagnosticeren, te evalueren en te monitoren verschillende voorwaarden.

Hartruis en hartaanvallen

EKGs kan uw arts helpen om de oorzaak van een hartruis te wijzen en vast te stellen de omvang van de schade aan uw hart als u een hartaanval heeft gehad.

Aangeboren hartziekten

Uw arts kan een EKG gebruiken om te diagnosticeren of monitor afwijkingen zoals aangeboren hartafwijkingen (gebreken in je hart structuur die gevormd worden in de baarmoeder).

Congestief hartfalen

Als u congestief hartfalen (falen van uw hart om het bloed efficiënt te pompen, wat leidt tot vochtophoping in de bloedvaten en longen), kan uw arts een ECG uit te voeren om de pompwerking van je hart te volgen.

Atherosclerose en Aneurysma

EKGs kan de voortgang van atherosclerose (dichtslibben van je bloedvaten door vet en plaque in de bloedbaan) en bewaken van een aneurysma (een verwijde deel van uw aorta of hartspier).

Identificeer ontsteking en infectie

EKGs kan pericarditis (ontsteking van de sac rond het hart) of infectieuze endocarditis (een infectie van uw hartkleppen) te identificeren.