Reden voor Numb Tenen


Extremiteiten als tenen kunnen gevoelloos voor een verscheidenheid van redenen, variërend van intermediaire gebrek aan circulatie te strakke schoenen of meer ernstige zenuwaandoeningen. Een diagnose kan moeilijk zijn, tenzij de patiënt volgt de verdoving precies opnemen wanneer het gevoel optreedt. Artsen moeten een aantal zaken te controleren om uit te sluiten ernstige aandoeningen.

Breuk

Gebroken tenen zijn vrij algemeen en niet altijd onbekwaam een ​​persoon. Een gebroken teen kan het gevolg van een val of reis en zelfs niet opgemerkt door degene totdat de zenuwen beginnen te kloppen en gevoelloosheid volgt. Blauwe plekken en zwelling zal meestal begeleiden de gevoelloosheid, met vermelding van de mogelijkheid van een breuk.

Schoenen

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan die schoenen worden gedragen tijdens de verdoving plaatsvindt. Hoewel schoenen comfortabel kan voelen, kunnen ze worden afgesneden een belangrijke bloedtoevoer die andere dan de gevoelloosheid ongemak veroorzaakt. Schoenen die te strak gebonden kunnen worden losgemaakt om de bloeddoorstroming. In veel gevallen, de schoenen te smal en druk net boven de tenen waar de zenuwen zitten hoger op de voet. Voeten zwellen terwijl ook op wijzen dat de schoenen te strak. Omgekeerd kunnen schoenen die te los waardoor de tenen gaan krullen tijdens het lopen, die ook kan leiden tot gevoelloosheid.

Perifere neuropathie

Wanneer bloed stopt stroomt naar de tenen, kan dat een teken van perifere neuropathie. Veel mensen die hebben gerookt jaar en ouder bent dan de leeftijd van 40 jaar lijden aan deze aandoening die ervoor zorgt dat hun tenen gevoelloos. Gevoelloosheid is een symptoom van diabetes progressieve en kan leiden tot gevoelloosheid en bloedstroom. De kleine aders die zich uitstrekken tot de tenen worden vernauwd en de tenen beginnen te verkleuren naast het feit verdoofd. Onbehandeld, perifere neuropathie kan leiden tot amputatie.

Multiple Sclerose

Voor sommige begint multiple sclerose (MS) langzaam. Een van de eerste symptomen van de ziekte een tintelend gevoel in de tenen. De tenen gevoelloos vanwege de verzwakte toestand van de zenuwen en het onvermogen van de zenuwen om berichten door het lichaam dragen. Gevoelloosheid in de extremiteiten zoals tenen en vingers vaak de eerste zichtbare effecten van de ziekte. In combinatie met het verlies van evenwicht en wazig zien, moeten patiënten worden gecontroleerd op MS.

Ziekte van Raynaud

Ziekte van Raynaud is een circulatoire conditie dat de extremiteiten zoals tenen en vingers tintelen en gevoelloos bij blootstelling aan kou of wanneer de patiënt onder stress veroorzaakt. De reactie koude en stress veroorzaakt de bloedvaten vernauwen en verzenden tintelend gevoel door de tenen. Vaak zijn de tenen voelen als ze in slaap vielen. Experts van de Mayo Clinic zeggen dat de ziekte van Raynaud meestal wordt gevonden in mensen die leven in koudere klimaten en is meer een last dan een ernstige aandoening.