Rättsmedel för Problem med Viktiga Tremors

Skakningar är den ofrivilliga skakningar i armar och ben, huvud eller andra kroppsdelar. Det finns många typer av tremor men essentiell tremor är den vanligaste. Även om det är så gott som ofarligt eftersom det inte är kopplat till sjukdom, kan det vara pinsamt och en daglig hinder som är både socialt och fysiskt handikappande. Folk verkar ofta mer nervös än de är eller helt enkelt inte kan göra simpla uppgifter som att skära en biff utan skakningar är uppenbart. Om din essentiell tremor gör det svårt att arbeta eller fungera dagligen, rådfråga din läkare om en behandling.

On Target

Essential tremor drabbar oftast händer, men det kan också påverka lemmar huvud och hals. Den tremor kan variera beroende på kostfaktorer och stress, men är oftast en fram och tillbaka rörelse som förvärras när det drabbade området närmar sig sitt avsedda mål. Händerna är mycket vanligt påverkas och skaka och spasm vid skrivning eller äta och kan ofta rycka ofrivilligt. Utbudet av behandlingar inkluderar receptbelagda läkemedel, sjukgymnastik, örter, dietrestriktioner och djupa andningsteknik för att minska stress.

Det finns alternativ

Enligt Mayo Clinic, finns det några effektiva läkemedelsalternativ för väsentliga skakningar. Den första och mer godartad recept alternativ med låga biverkningar är betablockerare. Dessa verkar genom att sänka hjärtslag och ofta används för att behandla högt blodtryck. Rådgör alltid med din läkare, eftersom betablockerare rekommenderas inte för diabetiker eller astmapatienter. Ett annat läkemedel alternativ är en anti-beslag medicinering som Topamax, men enligt Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals, kan biverkningar dåsighet eller nedsatt syn och influensaliknande symtom.

Andas

För dem som föredrar att behandla symtom naturligt, det finns örter som trä betany, en mild naturlig växtbaserade lugnande medel, sjukgymnastik som använder handledsvikter för att förbättra motorik och koordination hand-öga, och justera din kost kan vara en stor faktor också . Många människor med väsentliga skakningar, en gång höra att det är en neurologisk sjukdom, får inte länka kost stimulantia som koffein eller socker till en stegring i skalv. Men koffein påverkar nervsystemet så det är bäst att eliminera varje stimulerande. Slutligen, enligt Dr Chen på Movement Disorders Clinic, Loma Linda University Medical Center, vilket eliminerar axiety med djupa andningsteknik, kan också vara till hjälp. Vistas lugn och eliminera stress och blodtryck kan åtminstone stabilisera skakningar och minskar förlägenhet.