Rättsmedel för en sinus Dry Socket

För människor som lider säsongs allergier eller täta förkylningar, är sinus smärta en välkänd följeslagare. Ibland sinus smärta orsakas av tryck från överbelastning eller svullnad i slemhinnan. Torr sinusmembranet är också mycket smärtsam. Men om du har nyligen hade en tand utdragen, kan din smärta vara ett resultat av en torr socket. De rättsmedel är liknande för torr socket och torr sinus.

Sinus och Socket smärtlindring

Eftersom bihålorna och de övre tänderna är nära varandra, är det ibland svårt att avgöra var smärtan kommer ifrån. Om du är utsatt för bihåleinflammation, kan du anta din smärta orsakas av detta och börja behandla dig själv därefter. Utvinningen av en av dina övre tänder, dock kan vara roten till ditt problem. Efter en extraktion, är det mycket viktigt att hålla tandköttet område som höll tanden, den "socket", fuktig och fri från irriterande gillar cigarettrök och koffein. Med hjälp av ett sugrör för att dricka kan också irritera detta område. Om du normalt inte dricker mycket vatten, öka ditt vattenintag för att ge din kropp vad den behöver för att återfukta dina slemhinnor med tandköttet och bihålor.

En av de bästa sakerna du kan göra för ditt tandkött under denna tid är en koksaltsköljning. Din tandläkare gav förmodligen du ett instruktionsblad som uppmanar dig att skölja med saltvatten. Blanda 1/4 tsk. natriumklorid (koksalt) och 1/4 tsk. natriumbikarbonat (bakpulver) i 8 oz. filtrerat vatten. Swish denna lösning, en munsbit i taget, i 30 sekunder för att bada ditt tandkött. Det är lugnande och hjälper till att hålla bakterier på ett minimum. Gör detta minst ett par gånger om dagen tills tandköttet är läkt.

Om smärtan av den torra socket har gjort sin väg upp i bihålorna, kan du ta samma saltlösning som en nasal sköljning. I själva verket är detta en god idé att ta med i din dagliga hygien. Använd en Neti potten, NeilMed flaska eller en glödlampa spruta för att spruta lite av lösningen i ena näsborren medan du lutar dig över ett handfat med munnen öppen. Den saltlösning kommer skölja över din sinus membran, sköljning eventuella ackumulerade bakterier eller överflödigt slem ut genom munnen och näsan. Upprepa på andra sidan, och så vidare tills alla 8 oz. lösning har använts. Gör detta en gång per dag och du kommer att märka en minskning av bihåleinflammation och smärta.