Ratio-Oxycocet Side Effects

Ratio-Oxycocet Side Effects

Ratio-oxycocet is een van de vele namen voor een mengsel van paracetamol en oxycodon. Het is verkrijgbaar als een alleen op recept verkrijgbare pijnstillers in tal van landen. Het heeft veel van dezelfde bijwerkingen als over-the-counter pijnstillers, maar ook andere bijwerkingen als gevolg van de aanwezigheid van de verdovende oxycodon, een opioïde met talrijke bijwerkingen op zich.

Bijwerkingen van Oxycodon

Oxycodon is een gereguleerde verdovend opioïd, vergelijkbaar met morfine, en wordt gebruikt om matige pijn. Net als alle andere opioïden, zijn er een hoop negatieve bijwerkingen van de gebruiker moet zich bewust van te zijn. Minder ernstige bijwerkingen zijn misselijkheid, braken en constipatie, en hoofdpijnen, slaperigheid, droge mond en zweten. Meer ernstige bijwerkingen zijn ernstige zwakte, duizeligheid, een vertraagde hartslag en verwarring. Hoewel al deze bijwerkingen ernstig zijn, misschien de meest ernstige bijwerking van oxycodon verslaving.

Verslavend Properties

Want het is een opioïde, oxycodon is een verslavende drug als regelmatig wordt ingenomen. Omdat daarmee vaak een euforisch gevoel en verminderen van angst en pijn, is vaak misbruikt wanneer verslaving optreedt, talrijke negatieve effecten optreden. Dit is inclusief stemmingswisselingen, extreme lethargie en stemming zingt. Als een verslaafde persoon ophoudt nemen oxycodon, ontwenningsverschijnselen optreden, die hartkloppingen, rillingen, overvloedig zweten en prikkelbaarheid bevatten.

Paracetamol

Paracetamol is een uiterst voorkomende pijnstiller, het meest gevonden in Tylenol-merk over-the-counter geneesmiddelen, maar de bijwerkingen zich voordoen bij patiënten, zij het zelden. Deze bijwerkingen zijn prikkelbaarheid, zweten, diarhea, verlies van eetlust, misselijkheid en braken. De meeste van deze zijn niet ernstig en niet ernstig, waardoor meestal alleen ongemak. In sommige extreme gevallen kan het ook leiden hartproblemen of epileptische aanvallen, en zweren en bloedingen in het spijsverteringskanaal.

Paracetamol en de lever

De meest gevaarlijke en bekende bijwerking van acetaminophen is het mogelijk uiterst nadelige effecten op de lever. Indien genomen voor extreem lange perioden, in te grote doses, of in combinatie met overmatig alcoholgebruik, het kan overlaten aan de lever disfunctioneren of zelfs regelrechte mislukking. Deze symptomen omvatten gele huid en ogen (bekend als geelzucht) en pijn in de buik, specifiek bij de lever gelokaliseerd.

Paracetamol en Kinderen

Paracetamol overdosis zijn veel vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen, mede door de lagere totale lichaamsgewicht van kinderen het nemen van de drug. Ouders moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat kinderen geen toegang hebben tot paracetamol hebben om onbedoelde overdosering te voorkomen. In verscheidene studies is acetaminophen blijkt een veel hogere incidentie van astma latere leeftijd leiden. Indien genomen peuters of bij zeer jonge, is een verhoogde incidentie van astma en de kans op astma bij vele patiënten geconstateerd.