Radiofrequentie rhizotomy Procedures

Radiofrequentie rhizotomy Procedures

Indien er iets mis zenuwen in je rug worden veroorzaakt pijn en je kunt niet reliëf met standaard behandelingen pijn krijgt, kan uw arts een procedure genaamd radiofrequente rhizotomy suggereren. In tegenstelling tot een standaard rhizotomy, waarbij zenuwen worden gesneden, radiofrequentie rhizotomy maakt gebruik van een sonde naar de beledigende zenuwen te branden, te voorkomen dat ze het verzenden van pijnsignalen maar laat ze anders intact. Een succesvolle procedure vermindert de pijn zonder vermindering van zenuwfunctie.

Voorzorgsmaatregelen

Zorg ervoor dat je een goede kandidaat voor de procedure. De procedure wordt meestal gebruikt om de pijn die ontstaat in de kleine zenuwen te behandelen - genaamd facet zenuwen - die worden uitgevoerd tussen je wervels. Problemen met deze zenuwen kan leiden tot pijn overal langs de wervelkolom, van trigeminus neuralgie tot lage rugpijn.

Alvorens aan te bevelen radiofrequentie rhizotomy, zal uw arts vragen dat je probeert minder invasieve behandelingen pijn, zoals anti-inflammatoire geneesmiddelen of fysiotherapie om uw houding en lichaam mechanica verbeteren. Als je de pijn niet is afgenomen, kan het nodig zijn aanvullende tests en behandelingen voor uw arts van mening is rhizotomy. In het St. Francis Hospital in Indianapolis, Indiana, bijvoorbeeld patiënten moet hebben gehad facet injecties, discografie testen, of beide, voordat radiofrequentie rhizotomy wordt beschouwd. Als het is vastgesteld dat uw pijn afkomstig is van een bepaalde plaats op je rug, kan rhizotomy geschikt zijn.

Procedure

Net voordat de procedure, zal de chirurgische staf een intraveneuze lijn te beginnen en vraag je op je buik te gaan liggen. Sommige chirurgen algemene anesthesie te helpen verminderen de duur van de procedure. Anderen geven de voorkeur lokale verdoving, zodat je wakker kan blijven en vragen te beantwoorden.

De chirurg begint door het inbrengen van naalden in de juiste locaties op de rug. Als je wakker bent, dan heb je wat druk, maar geen pijn voelen. De chirurg zal dan het testen van de zenuwen, en als je wakker bent, zal vragen wat je voelt. Na het aanwijzen van het doelgebied, zal de chirurg een hete, naald-size sensor aan te raken om de storing zenuw. De sonde wordt verwarmd met behulp van hoogfrequente elektromagnetische radiogolven, volgens John Fitzgerald, MD, een pijn management specialist in Indianapolis. De sonde blijft in contact met de zenuw net lang genoeg om de pijnbanen verstoren. In de tijd, zegt Fitzgerald, zal de zenuw te genezen en teruggroeien. Maar in de tussentijd, waarschijnlijk heb je nog pijn.

Herstel

Na radiofrequentie rhizotomy, u geconfronteerd met een zeer klein risico op bloeden of infectie. U kunt een aantal tijdelijke gevoelloosheid, tintelingen, of zwakte in uw armen of benen voelen. En je pijn zou kunnen voordat het begint weg te ebben verhogen voor een week of twee.

In "The Canadian Journal of Neurological Sciences," onderzoekers rapporteerden dat de pijn daalde met de helft of meer in 40 procent van de patiënten. En volgens Michael J. DePalma, MD, Associate Professor van fysische geneeskunde en revalidatie aan de Virginia Commonwealth University, 60 procent van de goed geselecteerde patiënten ervaring ten minste een 90 procent reductie in lage rugpijn voor 12 maanden, en 87 procent van de patiënten hebben bij minste een 60 procent vermindering van de pijn. In ongeveer twee tot vier weken, dan weet je hoe goed de procedure voor u gewerkt.